La meteorologia serà protagonista de la verema d’enguany en la DO València

Post també disponible en: Castellano

Verema en Pago Casa Gran

La verema en la DO València ja ha començat. Encara que serà al setembre quan es duga a terme la major part de la recol·lecció, tal com ve succeint en els últims temps, les varietats amb una maduració més primerenca, han començat a veremar-se amb uns 10 dies d’avançament respecte a les tradicionals dates. El raïm està entrant en els cellers i ho fa amb molt bona qualitat i quantitats similars als últims anys.

Verema en Bodegas Enguera

En la zona de Clariano començaven la segona setmana d’agost amb les blanques Chardonnay i Gewürztraminer. Serà la setmana pròxima, quan es generalitze l’entrada de blanques com la Verdil, Viognier, Sauvignon Blanc etc. Les tintes, segueixen en la vinya amb els tècnics controlant la maduració per a recollir-la al punt òptim. No es preveu la seua collita fins a principis de setembre, sempre que respecte la climatologia.
Si viatgem a la zona de Moscatell, a causa de la sequera, es preveu un minvament significatiu respecte a l’esperat després de les pluges de primavera, que havien permés una excel·lent floració i desenvolupament de les baies. La quantitat, per tant, s’aproximarà a la de l’any passat i es preveu una qualitat excel·lent.
En Valentino es troben actualment pendents de la maduració de les tintes i buscant el seu màxim potencial. Preparen la verema per a setembre i es preveu que, de no haver-hi pluges aquests dies, es genere un xicotet minvament.
Finalment, en l’Alt Túria, on predomina la Merseguera i es verema tradicionalment a l’octubre, ja que el seu particular clima fa que el raïm madure més tard, es preveu començar a veremar la segona quinzena de setembre. Dependrà una vegada més de la climatologia.
El temps és sempre el protagonista quan parlem de verema. Les pròximes setmanes seran determinants però les previsions són optimistes, ja que les condicions meteorològiques que han tingut lloc enguany, han permés al raïm arribar en molt bones condicions de salubritat, sense malalties fúngiques i amb el control de plagues, com el mosquit verd o l’arna, a ratlla. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*