La Policia de la Generalitat i la Guàrdia Civil detenen a 18 persones i investiguen a altres 55 per robar més de 110 tones de garrofa

Post també disponible en: Castellano

La Policia de la Generalitat i la Guàrdia Civil detenen a 18 persones i investiguen a altres 55 per robar més de 110 tones de garrofa
La unitat adscrita a la Policia Nacional ha col·laborat amb la Guàrdia Civil en el control de la traçabilitat i en la inspecció de magatzems i instal·lacions a les comarques de Camp de Túria i la Ribera Alta
La Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat han detingut a 18 persones i estan investigant a altres 55 per presumptes delictes de falsificació de documents, furt i apropiació indeguda d’al voltant de 110 tones de garrofa. Les detencions s’han realitzat en el marc de l’operatiu especial de vigilància i control de la traçabilitat de cultius de garrofa desenvolupat en les últimes setmanes, principalment a les comarques de Camp de Túria i La Ribera Alta. 

Dins del dispositiu conjunt entre Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat, s’han inspeccionat sis magatzems. En un d’ells s’han detectat greus irregularitats i s’han intervingut més de 65 tones de garrofa de les quals no es podia justificar la seua procedència. A més, s’han identificat sis treballadors il·legals.

La Policia de la Generalitat també ha inspeccionat dues fruiteries amb greus irregularitats, amb el resultat d’un detingut i un treballador il·legal. I ha localitzat dos vehicles amb garrofes sostretes.

La garrofa ha incrementat considerablement el seu valor en molt poc temps i la Comunitat Valenciana és la principal productora mundial d’aquest llegum, que ha quintuplicat el seu preu en els últims anys, per la qual cosa cada vegada es cotitza més en el mercat tant nacional com internacional donades les seues múltiples propietats i usos. 

Aquest tipus d’operatius es realitza en col·laboració i serveis conjunts d’agents de la Policia de la Generalitat amb els equips ROCA de la Guàrdia Civil, especialment de la caserna de Llíria i Sueca. La principal línia d’actuació d’aquest dispositiu és el control de la documentació, en concret a través del document d’acompanyament de traçabilitat agrícola (D.A.T.A), el registre de productor agrícola no propietari (REGEPA) i el contracte alimentari.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*