La regidoria de Serveis de Xest instal·la 27 lluminàries solars a la urbanització Cap Redó

Post també disponible en: Castellano

Recentment, l’Ajuntament de Xest, a través de la regidoria de Serveis, ha instal·lat 27 noves lluminàries solars a la Urbanització Cap Redó, amb una inversió de 24.622,72 euros (IVA inclòs), provinents de fons municipals.

Aquest sistema d’il·luminació es presenta com a energia neta, inesgotable i de senzilla instal·lació, ja que no requereix de cablejat. “Amb aquestes millores d’enllumenat en zones i vials públics del municipi i voltants es redueix la despesa energètica per a frenar el canvi climàtic i es produeix un estalvi en la factura elèctrica”, apunta el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro. 

Les lluminàries solars són un sistema d’enllumenat independent instal·lat en pals, que funcionen a base d’energia solar fotovoltaica, emmagatzemada en bateries per a proveir energia neta per a sistemes d’enllumenat durant la nit. “La nostra intencionalitat és continuar millorant els serveis i la qualitat de vida de les persones que resideixen a Xest. D’una banda, els principals beneficis d’utilitzar llums i lluminàries solars per a l’enllumenat públic es basen en el baix cost o pràcticament nul, ja que funcionen amb la seua pròpia energia. Però a més, promocionen la cultura de la cura al Medi Ambient, i es retarda significativament la probabilitat d’un augment en el canvi climàtic o el calfament global. També contribueixen al desenvolupament sostenible, ja que d’aquesta manera és possible satisfer unes certes necessitats sense arribar a comprometre recursos que puguen necessitar altres generacions”, explica el regidor.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*