La regidoria d’Igualtat de Bunyol llança les jornades LGTBI en col·laboració amb la biblioteca municipal i la regidoria de Cultura

Post també disponible en: Castellano

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Buñol, en col·laboració amb la Biblioteca Municipal Cronista Fernando Galarza i la regidoria de Cultura llancen les jornades LGTBI en la població fins al 6 de novembre. 

Sandra Corachán, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Buñol ha presentat les jornades LGTBI afegint que “el passat 28 de juny va ser el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, però no sols és important secundar i lluitar en aqueixa data, hem de fer-ho sempre. Cal aprofitar qualsevol moment per a demostrar que totes i tots som iguals i tenim els mateixos drets”.

Continua dient: “Encara que semble que tot avança ràpid, podem veure, després d’alguns fets esdevinguts en els últims mesos, com els drets LGTBI no van al mateix ritme, encara queda molt camí per recórrer”, finalitza la responsable de l’àrea d’Igualtat a l’Ajuntament. 

“Tots iguals; Tots diferents; en llibertat tots guanyem”, és l’eslògan d’aquestes jornades LGTBI que arranquen hui a Buñol i que finalitzen el pròxim 6 de novembre.

Hui tindrà lloc la projecció del documental “Nosaltres som”: Groc, perillosos i malalts” i després col·loqui. Serà a les 19h a la Sala Raga del Molino Galà de Buñol. Aquest documental repassa la recent història espanyola des del període en el qual l’homosexualitat era un delicte penat amb presó fins a la derogació de la llei de perillositat social. Valuosos testimoniatges de les persones que van patir la repressió i valuoses imatges d’arxiu ens mostren un complet panorama històric. 

El següent acte serà el dijous 4 de novembre a les 19h, també a la Sala Raga, on es presentarà un llibre anomenat “Invertits i rompepatrias. Marxisme, anarquisme i desobediència sexual i de gènere en l’estat espanyol (1868-1982)”. Amb la presència de l’autor, Piro Subrat, s’obrirà un posterior debat. Aquest llibre recull un ampli estudi de l’evolució, durant més d’un segle, de la relació entre els moviments polítics d’esquerra en l’estat espanyol i els moviments i intents de reconeixement de l’homosexualitat lliure, persecució o estigma.

El divendres 5 de novembre els actes continuen també a la mateixa hora i en el mateix enclavament. L’acte es diu: “Taules redones-biblioteques humanes”. S’obrirà un debat moderat per Arnaldo Carrascosa i Raúl Miralles. Un espai on es podrà compartir l’experiència viva i viscuda de tres persones en tres situacions i moments cronològics diferents del que significa per a elles i ells la seua opció de vida emocional, sexual, o afectiva.

I finalment, el dissabte 6 de novembre conclouran aquestes jornades amb teatre per a xiquets a la biblioteca a les 12h. Rebombori Teatre presenta: “Les meues dues mamàs mòmies”. És un contacontes per a xiquets entre 5 i 9 anys on es reflecteix i integra en la narració la realitat actual dels models “diferents” de família.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*