La Ribera arriba fins als 15 milions per als seus municipis a través del Fons de Cooperació de la Diputació

Post també disponible en: Castellano

La corporació ha entregat ja enguany més d’11 milions als ajuntaments de les dos comarques i aprovarà altres 3,8 milions al juliol per a aconseguir una xifra històrica des de la creació del Fons

Els pobles de la Ribera Alta es repartiran altres 2.750.000 euros i els de la Ribera Baixa una mica més d’un milió en esta tercera i última entrega del programa inversor en el qual participen Consell i Diputació

Els municipis de la Ribera rebran abans de finalitzar l’estiu altres 3,8 milions d’euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja ha repartit una mica més d’11 milions d’euros enguany entre els ajuntaments de les dos comarques. La Ribera Alta té assignats 2.750.000 euros i la Ribera Baixa 1.061.000 en esta tercera i última entrega de l’aportació anual de la Diputació al Fons, la qual cosa eleva a més de 15 milions d’euros l’assignació de la corporació provincial als ajuntaments de la Ribera.

Per localitats, Alzira (184.000), Algemesí (164.000) i Carcaixent (156.000) són les que tenen una major assignació a la Ribera Alta, on Carlet, Alginet, l’Alcúdia, Benifaió, Alberic i Montserrat superen també els 100.000 euros. A la Ribera Baixa, Sueca (161.000), Cullera (159.000) i Almussafes (112.000) són els tres municipis amb major aportació en un llistat que tanca el Mareny de Barraquetes amb vora 40.000 euros.

La Diputació de València aconseguix una històrica aportació de 80 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal 2022 amb este tercer pagament que s’aprovarà en el ple del mes de juliol. La institució que presidix Toni Gaspar ha ingressat ja 60 milions als ajuntaments de la província enguany i repartirà altres 20 milions més en les pròximes setmanes, completant així una assignació que quadruplica la dotació del Consell als municipis valencians en este programa en el qual la Diputació participa al costat de la Generalitat.

Esforç inversor

La Diputació quadruplica també els 20,6 milions d’euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear l’eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. En paraules del president Gaspar, “l’esforç inversor que esta institució realitza tant a través del Fons com del Pla d’Inversions, i que enguany es traduïx en la injecció directa de més de 200 milions d’euros als ajuntaments, demostra que la prioritat de la Diputació són els pobles als quals representa, especialment els de menys de 10.000 habitants que són els que més la necessiten”.

Toni Gaspar recorda que les transferències directes als municipis s’han incrementat en els últims anys fruit de la gestió d’un equip de govern que “prioritza la liquiditat dels consistoris i reinvertix el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*