La secció sindical de CGT de l’Ajuntament de Bunyol respon a les mesures proposades pel PSOE davant la crisi del Covid-19

Post també disponible en: Castellano

“Després del comunicat fet públic pel PSOE de Bunyol davant la crisi derivada de l’Covid-19, en el qual proposa un paquet de mesures pal·liatives per fomentar l’ocupació a Bunyol, la Secció Sindical de CGT a l’Ajuntament de Bunyol, creiem i pensem que ha arribat el moment de posar en pràctica el que tant defensem a nivell nacional, autonòmic i local “, segons mantenen des de CGT.

“No entenem que per fomentar l’ocupació, s’estigui pensant des d’aquest ajuntament en una empresa privada de serveis per realitzar les tasques de desinfecció dels edificis i instal·lacions públiques, així com de la seva” manteniment “, en lloc de reforçar la plantilla municipal i crear ocupació pública i de qualitat, amb la contractació de treballadors i treballadores a través de les corresponents fórmules de contractació que tenen les administracions públiques, sota els principis constitucionals d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, per a la realització de tasques urgents, encara de caràcter temporal i per cobrir les places vacants que estan sense ocupar i potser crear alguna plaça nova, ja que la plantilla de treballadors i treballadores de l’Ajuntament, està basada en un catàleg de llocs de treball que té més de 20 anys, i en el qual creiem que és l’hora de modernitzar i actualitzar als nous temps laborals que corren “, tal com manté des de CGT.

“Per posar un exemple, a laborals la brigada d’obres i serveis, està molt minvada fruit de no cobrir les vacants i amortitzacions de places que s’han anat produint des de fa més d’una dècada, en funcionaris en pocs anys es jubilen un 30% de la plantilla, a més, hi ha treballadors / es de l’conservatori que, al no haver borsa, van o han anat a treballar estant lesionats / es, perquè si agafen la baixa, els alumnes quedarien molt de temps sense professor / a “.

“Aquesta iniciativa de l’PSOE, no és altra cosa que abundar en la política d’externalització (privatització) dels serveis públics, que ha vingut desenvolupant durant els últims temps.
  De dur-se a terme tal “iniciativa governamental”, ens trobaríem en la indesitjable situació que un Ajuntament que s’anomena d’esquerres, privatitzar els serveis, una altra vegada, com ja va fer amb el servei de la neteja viària, i amb l’EPI i la EPA i creant una discriminació laboral i salarial sobre les treballadores i treballadors de l’empresa “contractada”, respecte de les treballadores i treballadors municipals “, tal com manté des de CGT.

“Si el PSOE de Bunyol té realment interès, a fomentar l’ocupació, hauria d’actuar com a dinamitzador de la mateixa, alliberant els recursos econòmics -entre altres els que s’estalvien a l’reduir la seva plantilla per la via de no cobrir vacants presupuestadas- i considerar el servei públic a la comunitat com a motor de reactivació econòmica i de creació d’ocupació, en lloc de pensar a quina empresa li proporcionen negoci a compte de l’Covid-19. Som el que creiem i el que defensem. en defensa dels Serveis Públics. Per públic, comunament “, finalitzen des de CGT.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*