La Serranía rebrà uns altres 750.000 euros de la Diputació en el nou repartiment del Fons de Cooperació

Panorámica del Villar del Arzobispo.
Panorámica del Villar del Arzobispo.

Post també disponible en: Castellano

La corporació ha ingressat ja 40 milions d’euros als ajuntaments de la província, repartirà 20 més en els pròxims dies i aprovarà abans d’estiu altres 20 per a arribar a la històrica xifra de 80

Els municipis de la comarca es repartiran 749.827 euros, des dels 75.000 de Villar del Arzobispo als 29.000 de Benagéber. La veïna comarca del Rincón de Ademuz té assignats 223.000 euros

Els municipis de la Serrania rebran prop de 750.000 euros de la Diputació de València en el segon repartiment del Fons de Cooperació Municipal, que ja va deixar 1,4 milions a la comarca el mes de març. Les 19 localitats que componen la Serrania es repartiran esta vegada 749.827 euros, una quantitat similar a la que té previst ingressar la Diputació abans d’estiu, amb una aportació extraordinària que elevarà a prop de tres milions l’assignació a la comarca a través del Fons de Cooperació.

El municipi que rebrà una major quantitat en esta segona aportació provincial al Fons de Cooperació és el Villar, amb 75.298 euros; mentre que 14 pobles tenen una assignació d’entre 30.000 i 40.000 euros. D’altra banda, la veïna comarca del Rincón de Ademuz té assignats 223.049 euros, que sumats als 420.000 ingressats al març en els huit ajuntaments, més l’aportació extraordinària prevista per a abans d’estiu, superen la xifra global de 850.000 euros. Ademuz rebrà quasi 45.000 euros en esta ocasió, mentre que els altres municipis de la comarca oscil·len entre els 27.000 i els 32.000 euros.

La Diputació de València incrementarà enguany la seua aportació al Fons de Cooperació Municipal fins a arribar als 80 milions d’euros. La corporació provincial ha ingressat ja 40 milions als ajuntaments de la província; repartirà 20 milions més en els pròxims dies, després de la seua aprovació en la Comissió d’Hisenda i en el ple de la setmana vinent; i completarà la seua assignació a este programa conjunt amb la Generalitat amb un últim lliurament de 20 milions, que arribarà als municipis valencians abans d’estiu.

D’esta manera, la Diputació quadruplica els 20,6 milions d’euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear l’eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. “Els 80 milions d’enguany constituïxen una aportació històrica que se suma als 144 milions del recentment presentat Pla d’Inversions i que posen de manifest que la prioritat per a esta institució són els pobles als quals representa, especialment aquells amb menys de 10.000 habitants, que són els que més la necessiten”, assenyala el president de la Diputació, Toni Gaspar.

Gaspar insistix en “l’eficàcia d’este Fons que ha aconseguit reduir al mínim la burocràcia i transferir liquiditat als ajuntaments de manera molt àgil”, i recorda que l’aposta decidida per les transferències directes als municipis “és possible gràcies a la voluntat de l’equip de govern de reinvertir el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

Compensació als pobles d’entre 3.000 i 10.000 habitants

El màxim responsable provincial ha explicat que en este segon repartiment del Fons de Cooperació 2022 la Diputació “ha volgut compensar als municipis d’entre 3.000 i 10.000 habitants, eixos que habitualment queden fora dels criteris correctors al no ser del tot xicotets, cas de pobles amb menys població i recursos als quals la institució considera prioritaris, ni arribar a disposar dels ingressos que tenen localitats amb major nombre d’habitants”.

Els 20 milions d’euros aprovats en la Comissió d’este dimarts, que arribaran a ple la setmana vinent, s’ingressaran a continuació als ajuntaments, que encara disposaran d’una altra partida similar abans d’estiu “amb l’objectiu de garantir la seua liquiditat i la possibilitat de fer front a la pujada de preus generalitzada que condiciona la qualitat de vida de les veïnes i veïns de qualsevol municipi”, afig el president Gaspar.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*