La Unió insta a millorar l’accés a les noves tecnologies de la dona en el medi rural, important per al seu apoderament

Post també disponible en: Castellano

La Unió Llauradora i Ramadera commemora el dia internacional de la dona i comparteix el lema d’ONU Dones i Nacions Unides “Per un món digital inclusiu: Innovació i tecnologia per a la igualtat de gènere”.

La tecnologia digital està obrint portes per a l’apoderament de les dones, les xiquetes i altres grups marginats a tot el món. LA UNIÓ considera que, des de la formació digital sensible al gènere, l’era digital ofereix una oportunitat sense precedents per a acabar amb totes les formes de disparitat i desigualtat.

L’organització destaca que les dones del sector agrari i del medi rural tenen el seu futur lligat a les noves tecnologies, tant per a l’aplicació de les polítiques actuals com en el maneig propi de les TIC. Ja s’usa per a conéixer l’evolució dels mercats, accedir al SIGPAC en la gestió de la PAC, accedir a les múltiples obligacions lligades a la gestió amb les administracions tant en agricultura com en ramaderia, en l’elaboració del quadern de camp, però també eliminen barreres físiques acostant a la informació, a la formació per a millorar la vida laboral i personal i obrin una finestra a la resta del món.

Malgrat això, LA UNIÓ destaca que la persistència de la bretxa de gènere en l’accés digital en el medi rural impedeix a les dones a gaudir del potencial de la tecnologia.

D’altra banda, l’escassetat d’infraestructures de telecomunicacions ha provocat en aquestes àrees rurals una bretxa visible que porta als seus habitants a anar un pas per darrere de la resta de la ciutadania en les principals tendències de consum d’internet.

“Des de LA UNIÓ apostem per l’avanç de la tecnologia i l’accés a l’educació digital, intentem contribuir a una major formació de les dones del medi rural en noves tecnologies tant per a l’aplicació en el seu treball com en les accions de la vida quotidiana per a reduir aquesta doble bretxa”, comenta Isabel Navarro, de la comissió executiva de LA UNIÓ.

“Fem una crida a les administracions i al sector privat per a accelerar els seus esforços per aconseguir un món digital més segur, més inclusiu i equitatiu. En un moment en el qual ens enfrontem a múltiples crisis globals, tenim la possibilitat de crear un futur millor, no sols per a les dones i les xiquetes, sinó per a tota la humanitat i tota la vida en la Terra”, conclou.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*