La Unió xifra en prop de 3 milions d’euros les pèrdues en quasi 4.000 hectàrees de cultiu afectades per la pedra d’ahir 

Post també disponible en: Castellano

L’organització sol·licitarà una sèrie de mesures per a les persones afectades per aquestes tempestes i per a totes les d’aquests mesos.

La Unió Llauradora informa que les tempestes d’ahir acompanyades de pedra van afectar un radi de prop de 4.000 hectàrees de cultiu i unes pèrdues estimades en una primera avaluació d’urgència en prop de 3 milions d’euros.

Les tempestes van ser generalitzades en bona part del territori de la Comunitat Valenciana encara que la pedra es va centrar en les comarques de l’Horta, la Costera, la Vall d’Albaida, la Serrania, el Camp de Túria, la Ribera Alta i la Ribera Baixa a la província de València i les comarques de l’Alto Palancia i Alto Mijares en la de Castelló.

Del total d’hectàrees afectades, la major part es concentra en la Costera amb 972 ha, la qual cosa suposa el 27% dels danys, seguida per l’Horta amb 888 ha i el 24% dels danys i per la Ribera Alta amb 761 ha (19%). A elles els segueix la Serrania amb 406 ha afectades (10%), Alto Palancia amb 402 ha (10%), Camp de Túria amb 324 ha (8%) i resta de comarques afectades. Les pèrdues més importants es donen a l’Horta amb 1,38 milions d’euros i la Costanera amb 866.000 euros.

El principal cultiu perjudicat és el dels cítrics amb 1.190 hectàrees i 45% de danys. Li segueix l’ametler amb 600 hectàrees i el 22% dels danys en produccions, l’olivera amb 267 ha i el 10% de danys i després ja altres cultius com la vinya, caqui, fruiters d’estiu, hortalisses i vivers.

En aquells llocs on no va afectar la pedra, les pluges són molt positives i serveixen per a pal·liar l’estrés hídric en alguns cultius de secà com les vinyes, ametlers, olivar i garroferes, així com per als cultius de regadiu on permetrà estalviar en regs que últimament estaven augmentant, netejar els arbres davant l’amenaça de possibles plagues i recarregar aqüífers i embassaments ja bastant minvats. Per a la ramaderia serviran per a regenerar les pastures i evitar així l’augment dels costos pels pinsos per a alimentació dels animals.

LA UNIÓ sol·licitarà una sèrie de mesures per a compensar els danys de les persones afectades per aquest sinistre d’ahir, els ocorreguts anteriorment i els que puguen originar-se aquest estiu.

En aquest sentit reclamarà entre altres coses l’agilització dels peritatges dels camps sinistrats i la contractació de més personal per a dur a terme aquestes tasques, la concessió d’ajudes directes, la condonació de l’IBI de les parcel·les cultivades i construccions presents en elles, la bonificació de les quotes de la Seguretat Social durant un any i l’establiment de préstecs amb interés subvencionat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*