La XIX edició Escrits a la Tardor se celebrarà aquest divendres

Post també disponible en: Castellano

El certamen de relats curts, que promou la creativitat literària en valencià i castellà, té com a guanyadores a tres dones.

La XIX Edició del Certamen de Relats ‘Escrits a la Tardor’ Vila de l’Eliana 2020 celebrarà l’acte de lliurament dels seus premis aquest divendres, 11 de desembre, a les 19 hores en el Nou Espai del Centre Sociocultural.

El jurat ha seleccionat, entre els relats presentats al concurs, el títol ‘Encuentra’, de l’elianera Aurora Rua en la categoria Primera de Castellà i dotat amb 1000 euros, ‘El neguit del camaleó’ escrit per Marta Rollán, de Barcelona, en la categoria Primera de Valencià i dotat amb 1200 euros i ‘Noyzakude’ l’autora del qual, Paula García de Torrent, s’ha fet amb la categoria Juvenil Castellà, per a xics i xiques de 14 i 15 anys i dotat amb 300 euros. La resta de les categories han quedat desertes.

El comité seleccionador ha valorat els criteris de tècnica literària i estil, creativitat i originalitat de l’obra, gramàtica, correcció de text i presentació. A més, com en edicions anteriors el consistori ha editat 250 exemplars per a la commemoració del certamen d’aquest divendres, que arrancarà amb la representació a càrrec de Teatreliana de la versió dramatitzada d’una de les obres guanyadores de l’edició anterior, “El pressoner confessa que”, d’Iván Carbonell.

El certamen literari en narrativa curta en castellà i en valencià té com a objectiu fomentar, despertar i estimular la creació artística i literària, i impulsar l’hàbit de la lectura, i l’ús social de la llengua de la Comunitat Valenciana en tots els sectors. 

Com cada any les obres presentades al concurs, organitzat per les Regidories de Cultura, Educació i Política Lingüística, són inèdites, no premiades amb anterioritat i de temàtica lliure. 

L’edil de Cultura, Eva Santafé, ha convidat a elianers i elianeres a l’acte, que comptarà amb totes les mesures de seguretat enfront del Covid-19 i l’aforament limitat i ha destacat l’alt nivell artístic i creatiu de les guanyadores que responen a l’objectiu municipal de promocionar l’escriptura i la lectura en totes dues llengües.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*