La Zona Camp del Túria es reuneix a La Pobla de Vallbona en el seu Dia Júniors

Post també disponible en: Castellano

La trobada es va celebrar diumenge passat 23 d’abril en l’Espai P3 de la localitat amb l’assistència de prop de 700 persones

Durant la jornada es va realitzar un joc, una missa i el gest amb el qual les Rectories estan celebrant el 40 aniversari de Júniors M.D.

Prop de 700 persones, entre xiquets, xiquetes, adolescents i joves es van reunir diumenge passat 23 d’abril en l’Espai P3 de La Pobla de Vallbona per a celebrar el Dia Júniors de la Zona Camp del Túria, una activitat en la qual també van commemorar el 40 aniversari de Júniors M.D. a través del gest que ha anat recorrent durant els últims mesos totes les Rectories del Moviment.

L’arribada es va produir a partir de les 9.30 h, després de la qual va començar el joc, una gran dinàmica de tauler per a la qual es van dividir en etapes amb l’objectiu de fer viable la realització de les proves. Al llarg de la yincana, els i les participants es van convertir en ajudants d’uns viatgers que arriben perduts amb uns mapes que no saben el que signifiquen. Al llarg del matí van anar reunint diferents peces per a conformar un mapa que amagava un missatge encriptat, la Llei Júniors (‘Estimem a tots els homes del món com Jesús ens estima’).

L’activitat, recollida en el document de la Campanya d’Animació i Formació del Curs 2022-2023, que porta per títol ‘T’Estima’, va permetre als i les participants conéixer millor com s’estructura territorialment el Moviment, recordar la importància de la Llei Júniors i reflexionar sobre la missió dels deixebles de Jesús en la societat actual.

Després del joc va arribar l’hora del menjar, a la qual li va seguir un temps lliure “molt important perquè els xiquets i xiquetes pogueren conéixer-se millor i ja sense màscares, ja que era el Primer Dia Júniors amb normalitat des que va començar la pandèmia. Van veient-se en les activitats de Zona i a poc a poc van forjant amistats”, ressalta la Delegada de la Zona Camp del Túria, Carla Navarro.

Ja a la vesprada es va celebrar l’eucaristia, que va estar presidida pel Consiliario de la Zona, Sr. Enrique Saiz. Al costat d’ell van estar també en l’altar els Consiliarios dels Centres Júniors Santa Catalina, La Saó, La Llaçada i Aigua Viva i entre totes les persones presents es van recaptar en la col·lecta 230 euros que es destinaran a la Llar Mare de Déu dels Desemparats i dels Innocents de Càritas.

40 aniversari
Com a fermall a la jornada, es va dur a terme el gest amb el qual s’està celebrant en les trobades de Rectories i Zones el 40 aniversari del Moviment, un moment que va comptar amb el President Diocesano, Luis Albors, i el Secretari Diocesà de Comunicació, Marcos Moner, com a representants de la Comissió Executiva i l’Equip Diocesà, respectivament. Així, dos representants de cada Centre (un Educador o Educadora i un xiquet o xiqueta) van depositar un grapat d’arena de color en l’estructura que té la forma del logotip de la commemoració i que a poc a poc s’han anat omplint, simbolitzant la unió de tota l’associació en una efemèride tan destacada.

“El gest del 40 aniversari va agradar molt, sobretot perquè ningú li ho esperava. Va ser molt emotiu i gratificant per als Centres sentir-se reconeguts i partícips d’una cosa tan especial. A més, els Centres Sol Naixent i Grup Foc també compleixen aquest any quatre dècades de vida i La Llaçada, que va ser el Centre amfitrió, 50. Tots ells estan vivint intensament les seues pròpies celebracions de manera paral·lela a la del Moviment, per la qual cosa va ser molt especial”, comenta Carla Navarro.

Aquest va ser l’últim gran acte de Carla Navarro com a Delegada de la Zona Camp del Túria, doncs a final d’aquest curs s’acomiadarà del càrrec. “Vaig acabar l’activitat molt feliç, perquè va eixir tot molt bé. Estic feliç de veure una Zona tan gran, sobretot després de la pandèmia, i que els Centres traguen temps per a eixir fora i continuar organitzant aquest tipus de trobades. Em vaig amb un molt bon sabor de boca”, assegura.

Zona Camp del Túria 
La Zona Camp del Túria està formada pels Centres Aigua Viva (L’Eliana), Sant Francesc (Llíria), Sol Naixent (Benissanó), María Madre (Llíria) Llaçada (Pobla de Vallbona), Santa Catalina (Vilamarxant), La Saó (Benaguasil), L’Assumpció (Llíria) i Grup Foc (Riba-roja de Túria). Tots ells van estar representats durant la jornada.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*