L’Ajuntament d’Alboraig impulsa la participació ciutadana amb un projecte de recuperació de la gastronomia local

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament d’Alboraig continua fomentant la participació ciutadana en el municipi, aquesta vegada a través d’un projecte de recuperació de receptes tradicionals pròpies de la gastronomia local.
En el marc d’aquest projecte s’ha celebrat el Taller participatiu El bon menjar a Alborache en el qual representants de diverses associacions del municipi han aportat receptes, records i anècdotes i, posteriorment, han tingut l’oportunitat de provar tots aqueixos plats en una menjada-degustació.
Després d’aquest taller, celebrat en les instal·lacions de Actio, l’Ajuntament està elaborant una guia a manera de receptari amb l’objectiu de guardar i posar en valor les peculiaritats de la cuina tradicional, patrimoni immaterial dels pobles i ciutats. Aquesta guia es repartirà e el municipi i estarà disponible a la biblioteca municipal i a través de la pàgina web, en format digital.
El Regidor de Cultura, Vicente Darder, ha destacat el valor de la gastronomia en la història viva dels pobles, “especialment en els mediterranis, en els quals es comparteix i es gaudeix al voltant d’una taula. Amb aquesta proposta l’Ajuntament ha creat un espai comú per a les associacions de la localitat en un marc distés, en el qual han pogut treballar sobre els records, experiències i coneixements sobre els nostres plats típics”.
Paqui Collado, Alcaldessa d’Alborache, destaca el treball de l’Ajuntament d’Alborache en els últims anys “per fomentar la participació de la ciutadania, a títol personal o a través de les associacions, en diferents projectes que beneficien tot el poble. En aquest cas es tracta de recopilar receptes de guisats i dolços que formen part de la memòria local, que ens agradaria que no es perderen perquè en el futur puguen continuar fent-se, gràcies a la publicació que publicarem”.
Aquest projecte ha sigut finançat per Diputació de València.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*