L’Ajuntament de Xest convoca un segon paquet d’ajudes dotat de 150.000 euros per a negocis locals afectats per la crisi de la Covid-19

Post també disponible en: Castellano

Es convoquen dos línies d’ajudes dins del Pla Reactiva Cheste: una destinada a locals d’oci que han vist suspesa la seua activitat i per a establiments d’hostaleria i restauració de Cheste que han degut reduir el seu horari d’obertura; i una altra per a empreses de fins a 50 trabajadores/as i amb menys de 5 milions d’euros de facturació que hagen patit disminució d’ingressos a causa de la pandèmia

S’han publicat en el Butlletí Oficial de la Província de València i en el tauler d’anuncis de la seu electrònica de l’Ajuntament les bases reguladores dels ajuts destinats a locals d’oci (discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes) que han vist suspesa la seva activitat i per a establiments d’hostaleria i restauració de Xest que han hagut de reduir el seu horari d’obertura; i els ajuts per a empreses de fins a 50 treballadors / es i amb menys de 5 milions d’euros de facturació que hagin patit disminució d’ingressos per la COVID-19.

El termini de presentació de sol·licituds per a aquestes noves ajudes que convoca l’Ajuntament és de 10 dies hàbils a partir de avui, 4 de gener de 2021.

“Aquests ajuts estan emmarcades en el Pla Reactiva Xest, aprovat per tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament, i tenen com a objectiu contribuir a pal·liar la greu situació econòmica per a les empreses de la localitat afectades per la crisi econòmica ocasionada per la COVID- 19. Tota la corporació municipal tenim un ple compromís de suport als comerços “, ha declarat l’alcalde, José Morell. “Aquesta segona fase d’ajudes se suma a les anteriors, que també van suposar 150.000 euros d’inversió, i a altres mesures adoptades, com la congelació de taxes i les facilitats de pagament que s’han disposat des que es va decretar l’Estat d’Alarma. A més es complementen amb altres accions, com la posada en marxa de la campanya Compra a Xest, compra a casa que s’està desenvolupant al nostre poble amb la finalitat d’enfortir el seu teixit econòmic i comercial “.

Línies d’ajut
D’una banda, els locals d’oci que hagin hagut de suspendre la seva activitat a causa de la crisi ocasionada per la COVID.19, podran sol·licitar un ajut de 1.600 euros, i els establiments i serveis d’hostaleria i restauració que han hagut de reduir el seu horari de obertura, podran optar a 450 euros d’ajuda.

D’altra banda, podran optar als ajuts per a empreses de fins a de 50 treballadors / es amb menys de 5 milions d’euros de facturació aquells negocis que hagin tingut disminució d’ingressos durant l’estat d’alarma, de març a juny 2020, pel que fa a l’ mateix període en l’exercici 2019. Les empreses que van veure disminuïts els seus ingressos entre un 40 i un 55,99 per cent podran sol·licitar 500 euros d’ajuda; i si la disminució ha estat d’entre el 56 i el 74,99 per cent, podran rebre una ajuda de 800 euros. Com a novetat, aquelles empreses amb una minva de més de l’75 per cent, rebran 1.200 euros. “D’aquesta manera, els negocis amb aquest nivell de disminució d’ingressos que no van rebre la subvenció de la Generalitat, poden ara accedir a aquest ajut que dóna l’Ajuntament de Xest”, ha explicat Morell.

Dins de la mateixa convocatòria, a les empreses donades d’alta en l’IAE amb una antiguitat inferior a l’any pel que fa a la declaració de l’estat d’alarma se’ls atorgarà un ajut de 500 euros i també es destinaran ajudes de 450 euros a empreses s’hagin vist obligades a tancar per motiu de quarantena a causa de la COVID-19.

Sol·licitud

Els ajuts s’han de tramitar de forma telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, en la qual ja estan disponibles els formularis de sol·licitud al costat de les bases, en què es detalla la documentació a aportar en cada cas a l’hora de fer el sol·licitud online. El termini estarà obert fins el 18 de gener de 2021.

Documentació i tràmits

Els locals d’oci nocturn que hagin optat als ajuts de reobertura podran sol·licitar aquestes ajudes per la suspensió de l’activitat. Les empreses que hagin demanat les ajudes per a la reobertura només hauran de presentar la sol·licitud corresponent (Annex I) i els certificats actualitzats d’estar a l’corrent amb Hisenda, Seguretat Social i amb la Hisenda Local. La resta de documentació que es requereix a les bases, no haurà de presentar-la i haurà d’indicar el número de registre d’entrada de la documentació presentada.

Si se sol·licita per primera vegada l’ajuda per disminució d’ingressos i a el mateix temps la de reducció horària, només s’hauran de presentar els formularis de la sol·licitud corresponents a ambdues ajudes (annex I), juntament amb la documentació d’ajudes per disminució.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*