L’Ajuntament d’Utiel suspèn activitats davant l’alerta de l’coronavirus

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament d’Utiel, d’acord amb la circular remesa per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha posat en marxa el pla de contingència municipal amb un protocol bàsic en el qual es tindran en compte les actuacions a dur a terme en subministraments bàsics, edificis públics, seguretat, o salut entre d’altres.

Com a mesures preventives, la circular estableix la suspensió de visites divulgatives, cursos o activitats en llocs públics amb elevada afluència pel que l’Ajuntament d’Utiel suspèn partir de demà i fins a nou avís, les activitats al Pavelló Cobert, Piscina Coberta i Escoles Esportives Municipals .
De la mateixa manera, també queden suspeses les activitats programades per aquest cap de setmana a Casa de Cultura i Teatre Rambal: La inauguració de l’exposició de pintura “Entre cultures” de Mario Martínez Arenas; la presentació del llibre “¡Xurro va! de Rafael Pérez Guerrero, així com les projeccions de cinema programades.

L’Ajuntament d’Utiel anirà informant puntualment de les novetats que s’hagin d’implantar davant l’alerta de l’coronavirus d’acord a les directrius marcades per la Conselleria i el Ministeri de Sanitat i fa una crida a la col·laboració ciutadana en la implantació de mesures de contenció de l’ virus.

Símptomes, mesures preventives i telèfons d’atenció

Els símptomes més comuns inclouen febre, tos, i sensació de falta d’aire. En alguns casos també pot haver-hi símptomes digestius com diarrea i dolor abdominal. La majoria dels casos presenten símptomes lleus. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, dificultat important per respirar, fallada renal i fins i tot la mort. Els casos més greus generalment ocorren en persones d’edat avançada o que pateixen alguna malaltia crònica, com malalties de cor, de l’pulmó o problemes d’immunitat.

Les mesures genèriques de protecció individual enfront de malalties respiratòries inclouen:

 – Higiene de mans freqüent (rentat amb aigua i sabó o solucions alcohòliques), especialment després de contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

  • A l’tossir o esternudar, cobrir-se la boca i el nas amb el colze flexionat.
     – Fer servir mocadors d’un sol ús, i llençar-los després del seu ús.
     – Si es presenten símptomes respiratoris, evitar el contacte proper (mantenint una distància d’un metre aproximadament) amb altres persones.
  • Evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca, ja que les mans faciliten la transmissió. No cal prendre precaucions especials amb els animals a Espanya, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

El telèfon d’atenció davant l’alerta de l’coronavirus és el 900 300 555.

La ciutadania pot accedir a informació actualitzada a través de la Conselleria de Sanitat i el Ministeri de Sanitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*