L’àrea de salut de Manises redueix a quasi la meitat el temps d’espera per a una intervenció quirúrgica 

Post també disponible en: Castellano

Els pacients de l’Hospital tarden 45 dies per a ser operats, enfront dels 88 de mitjana en la resta d’Hospitals públics de la Comunitat

S’han comptabilitzat més de 2’2 milions de consultes presencials i telefòniques ateses en atenció primària. D’aquestes, un 41,5% van ser en medicina de família, un 27% en infermeria, un 12% en els punts d’atenció continuada (PAC) i un 8% en pediatria.

El departament de salut de Manises és el departament amb més acreditacions de tota la Comunitat, representa el 44% de les certificacions de qualitat registrades en el Gestor de Registres de Qualitat (GERCA) de la Generalitat Valenciana

“Cuidem de la salut de les persones. La nostra obstinació és estar prop dels més de 199.000 habitants de la nostra àrea de salut”, indica el gerent del departament de Salut, Ricardo Trujillo 

L’accessibilitat  en l’àmbit sanitari segueix en el punt de mira de tots. Contactar amb facilitat amb el centre de salut, que l’atenció rebuda siga de qualitat i que els temps d’espera siguen mínims són algunes de les claus que representen la qualitat dels centres sanitaris actualment.

En aquest context, les dades d’accessibilitat de la Conselleria de Sanitat per a la intervenció quirúrgica programada en un hospital públic de la Comunitat Valenciana en 2022 situen als pacients del Departament  de Salut de Manises entre els valencians que menys dies han d’esperar per a ser operats.

Enfront dels 88 dies de mitjana en els quals es troben la resta dels departaments, Manises va acabar l’any amb 45 dies, situant-se així com la segona àrea de salut amb menys dies de l’autonomia.

Així, la demora oscil·la entre els 132 dies de l’Hospital província de Castelló, els 121 de l’Hospital General d’Alacant i els 120 dies del departament d’Alacant- Sant Joan, als quals 44 d’Elx-Crevillent, o els 45 de Manises, segons dades de la pròpia Conselleria.
“Continuem treballant per a reduir les esperes i cuidar de les persones, que és el nostre únic objectiu. L’accessibilitat dels nostres centres ha sigut sempre una prioritat per al departament ja que representa de manera visible la qualitat assistencial que reben els nostres pacients així com l’esforç i la professionalitat del nostre personal”, ha explicat Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises. 

I és que, des de la seua posada en marxa en 2009, el centre sanitari s’ha trobat sempre entre els hospitals amb menys esperes per a cirurgies i especialitats. “Cuidem de la salut de les persones. La nostra obstinació és estar prop dels més de 199.000 habitants de la nostra àrea de salut”, ha indicat Ricardo Trujillo. 

Una atenció presencial i telefònica de qualitat

Un altre dels indicadors de qualitat que els centres sanitaris comptabilitzen és la qualitat en l’atenció rebuda. En aquest sentit, les queixes telefòniques s’han reduït un 34% l’any 2022 si es compara amb les rebudes durant l’anterior exercici.

Respecte a l’atenció primària, el departament de Salut ha comptabilitzat en 2022 més de 2’2 milions de consultes presencials i telefòniques. D’aquestes, un 41,5% van ser en medicina de família, un 27% en infermeria, un 12% en els punts d’atenció continuada (PAC) i un 8% en pediatria. 

En el cas de l’atenció telefònica, el Departament de Salut de Manises ha arribat a més pacients gràcies a la instal·lació d’un Call Center específic en Atenció Primària i l’ampliació d’aquest servei a cinc poblacions, en concret a Quart de Poblet, Riba-roja de Túria, Manises, Mislata i Aldaia.

“Durant aquest any que acaba d’acabar hem atés un total de 309.000 crides de pacients el que representa que hem aconseguit d’alguna manera estar més prop de la nostra població protegida. Aquest servei ajuda a tindre una accessibilitat més efectiva i ràpida i evita desplaçaments innecessaris a l’hospital o altres centres d’especialitats”, ha explicat el gerent de l’àrea sanitària.

Qualitat assistencial acreditada

Un altre pilar en l’assistència sanitària és la qualitat en el servei prestat, on l’Hospital compta amb nombrosos reconeixements al llarg de la seua trajectòria. 

“El departament de salut de Manises és el departament amb més acreditacions de tota la Comunitat, representa el 44% de les certificacions de qualitat registrades en el Gestor de Registres de Qualitat (GERCA) de la Generalitat Valenciana. Això suposa que de cada 10 acreditacions que concedeix la Generalitat a departaments de salut, quasi 5 són per al de Manises, assenyala Ricardo Trujillo. 

A més, el Departament de Salut de Manises és l’únic que té certificat el sistema de gestió de qualitat en els diferents centres on presta l’atenció sanitària, és a dir, en els consultoris, centres de salut i les seues unitats de suport, centre d’especialitats i hospital. 

A diferència de la resta de centres certificats per acreditacions com l’ISO 9001:2015, l’abast dels centres certificats en el Departament de Salut de Manises és integral, és a dir, estan certificats tots els processos assistencials i tots els processos no assistencials.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*