«L’Armònica» de Bunyol i «La Primitiva» de Llíria competiran en el proper Certamen de Bandes de Música Ciutat de València

Centro Instructivo Musical «La Armónica» de Buñol.
Centro Instructivo Musical «La Armónica» de Buñol.

Post també disponible en: Castellano

El Ateneo Musical y de Enseñanza Banda Primitiva de Llíria.

Dues de les formacions que integren el conegut com G6 (el grup de les sis bandes de música valencianes més potents compost per les dues formacions de Bunyol, les dues de Llíria i les dues de Cullera), en concret el Centre Instructiu Musical «L’Armònica» de Bunyol i l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria, mesuraran les seves forces en el pròxim Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València el proper mes de juliol.

Les bandes de «L’Armònica» de Bunyol, coneguda popularment com «El Litre», i de La Primitiva de Llíria han estat seleccionades per participar a la Secció d’Honor de l’certamen que se celebrarà el diumenge 19 de juliol al Palau dels Arts de València, jornada en què a més hauran de competir al costat d’altres tres formacions: la Unió Musical de Benaguasil, la Unió Musical de Torrent i l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó.
 

Segons el sorteig, la banda de Benaguasil serà la primera a actuar; seguida de la de Torrent i després la de «El Litre». Posteriorment actuarà el no-res de «La Primitiva» i tancarà el certamen l’Ateneu Musical de la Vall d’Uixó.

A la Secció d’Honor s’ha cobert aquest any la quota màxima de cinc formacions, tal com estableixen les bases, per a formacions que continguin des 111-140 músics (inclosa la col·laboració de 7 intèrprets aliens), admetent un màxim de 14 instrumentistes de corda -Arquejo.

Les obres obligades triades aquest any per a la secció d’honor són ‘La Venda dels Gats’, d’compositor José Serrano i ‘Dionysiaques Op. 62’ de Florent Schmitt.

Premis

L’Ajuntament de València abonarà a les bandes participants per la seva actuació un total de 5.000 euros; mentre que als premis s’han destinat aquest any a la Secció d’Honor 9.000 euros per al primer premi; 6.000 euros per al segon; i 4.000 euros per al tercer.

També es lliurarà un premi a la major puntuació de l’certamen, independentment de la secció en la qual hagi participat; a l’igual que un premi a la millor banda de la Comunitat Valenciana.

Al costat d’aquests s’han establert un altre premi a la millor interpretació de l’obra de lliure elecció de compositor de la Comunitat Valenciana, que es lliurarà a la Banda que hagi obtingut la major puntuació en la interpretació de l’obra de lliure elecció de compositor de la Comunitat Valenciana de l’CIBM València 2020, independentment de la secció en què hagi concursat o de si s’ha obtingut o no premi en la seva secció corresponent.

També es lliurarà el premi a el millor director de l’certamen i a el millor solista de l’certamen, premis que el jurat qualificador de l’CIBM València 2020 consideri com el millor d’entre tots els que hagin participat en la fase de concurs de l’CIBM València 2020 i que es faran lliurament independentment de la secció en què hagi concursat o de si s’ha obtingut o no premi en la seva secció corresponent.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*