L’assemblea de AVA-ASAJA reelegeix a Cristóbal Aguado president amb un terç de la junta renovada

Post també disponible en: Castellano

L’assemblea general extraordinària de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) va reelegir aquesta vesprada a Cristóbal Aguado Laza com a president de l’entitat per als pròxims quatre anys al capdavant d’una junta directiva que inclou huit noves incorporacions, la qual cosa suposa la renovació d’una tercera part del citat òrgan de govern.
Aguado comença hui el seu seté mandat consecutiu en AVA-ASAJA després de completar-se un procés electoral que s’ha prolongat durant els últims mesos, amb les màximes mesures de prevenció pel Covid-19, a través de la celebració de reunions de les 241 delegacions locals que té l’associació, les quals van servir per a designar als més de dos-cents compromissaris que han omplit la nau principal de la Finca Sinyent durant la referida assemblea.
En resposta a la necessitat de fer front a l’envelliment de la població agrària i d’apostar per la igualtat i les noves generacions en la composició de les màximes instàncies decisòries de l’entitat, la nova junta directiva introdueix dones i joves agricultors de la Comunitat Valenciana.
Els huit nous membres són Francisco Requena Clavijo (Camporrobles), com a responsable de cunicultura, avicultura i helicicultura; José Luis Sanz Juanes (Alfarp), que exercirà com a responsable de la sectorial de fruita dolça i raïm de taula; María Elvira Chorques Pareja (Enguera), al capdavant de bestiar oví-caprí; José Antonio Alfonso Olmos (Catarroja), que es farà càrrec de bestiar porcí; Ramón Morla Ebri (Bétera), que s’ocuparà de la sectorial de bestiar boví; Vicente José Sebastià Cuñat (Poble Nou), com a responsable d’hortalisses; Rosalía Uria Álvarez (Titaguas), que passa a encarregar-se del col·lectiu de joves agricultors; i Elisa Catalunya Lacreu (València), amb competències en matèria de medi ambient i desenvolupament rural.
El president electe va analitzar l’actualitat agropecuària i va remarcar algunes de les prioritats que marcaran l’agenda de l’organització en el futur. Respecte al problema més apressant que té plantejat el sector, la crisi de rendibilitat dels productors, Aguado reclama “a totes les administracions, sense excepció ni excuses, vertaderes mesures de suport que permeten garantir preus justos i una sostenibilitat econòmica, social i ambiental de les explotacions agràries, perquè aqueixa és l’única manera de parar la taca marró dels camps sense cultivar”.
Les principals reivindicacions en aquest sentit són, en paraules d’Aguado, “la necessitat inajornable de modernitzar l’agricultura valenciana, que s’està quedant arrere en comparació amb altres regions espanyoles que sí han advocat per augmentar les seues estructures; vertebrar el camp a través d’organitzacions professionals agràries més potents i representatives; reformar la llei nacional de la cadena alimentària i ampliar el seu àmbit d’actuació a la Unió Europea per a frenar els abusos comercials; investigar i posar a la disposició del sector suficients eines de control que siguen capaços de combatre les plagues i malalties; o revisar les polítiques agràries europees de tal manera que exigisquen reciprocitat als països tercers, ja que Brussel·les està trencant el seu esperit de defensa de la Unió Europea en benefici d’un grapat d’empreses”.
L’assemblea és partidària de participar en les eleccions en el camp que té previst la conselleria d’Agricultura. Ara bé, la condició sine qua non és que el cens siga realment representatiu del que és la producció agrària valenciana. Segons Aguado, “ha de tindre dret a vot tota persona que declare ingressos agraris en l’IRPF o que, com a mínim, estiga inscrit en el registre REGEPA. No acceptarem qualsevol altre biaix que impedisca votar a la majoria dels titulars de les explotacions agrícoles o ramaderes de la Comunitat Valenciana”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*