Les regidories de Parcs i Jardins i Medi Ambient aposten per la reactivació del Parc de La Lomiquia de Xest

Post també disponible en: Castellano

Les regidories de Parcs i Jardins i Medi Ambient continuen treballant per realitzar millores en el Parc de la Lomiquia. Recentment s’ha transformat l’estany, implantant un filtre verd amb espècies vegetals cultivades i cedides pel Centre d’Investigacions Piscícoles del Palmar i s’ha instal·lat un sistema de recirculació de l’aigua. “A més, s’ha gestionat l’adopció de les oques i els ànecs domèstics que habitaven a l’estany, alliberant la sobrecàrrega de població que tenia i permetent que altres espècies autòctones puguen instal·lar-se”, ha explicat David Pujals, responsable de les regidories de Parcs i jardins i Medi Ambient.

Una altra de les mesures per millorar les instal·lacions del parc ha estat la transformació d’estructures que estaven en desús; així, s’ha dut a terme un enriquiment ambiental de la gàbia que alberga periquitos, col·locant nous nius i enjardinant l’interior. De la mateixa manera, s’han instal·lat refugis per a fauna en diferents punts de parc. “A poc a poc anirem creant nous espais que són atractius per als animals autòctons i també estem preparant un projecte de condicionament de l’àgora, amb un jardí vertical, en harmonia amb la vegetació de el parc”, ha anunciat el regidor.

A més, es pretén que el parc de La Lomiquia servisca com a espai per desenvolupar activitats relacionades amb l’educació ambiental; i també esportives, culturals i d’oci, en un entorn natural. “La reobertura de la cafeteria i la realització de sessions esportives organitzades per Cheste Fit o per Neus Blanc estan omplint de vida el parc”, ha destacat Pujals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*