L’Escola de Viticultura i Enologia de la Diputació a Requena celebra els seus 60 anys de formació vitivinícola

Post també disponible en: Castellano

Amb el lema “60 anys cultivant coneixement”, l’Escola de Viticultura i Enologia Félix Jiménez de Requena (EVER) celebra des d’aquest dimarts i durant els dies 2 i 3 de desembre a l’església de Sant Nicolás unes jornades dedicades al món del vi amb motiu del seu 60 aniversari.

L’acte inaugural comptarà amb la presència del president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la diputada responsable de l’Escola, Eli García, al costat del director del EVER, Pedro Navarro.

Aquesta trobada dedicada a la viticultura i l’enologia proposarà diferents mirades orientades al món professional. Es donaran a conéixer experiències de cooperativisme, així com iniciatives emprenedores vitivinícoles i rurals. També es tractaran els conceptes de qualitat, innovació i excel·lència aplicats al vi i s’explicarà com muntar un micro-celler.

Les jornades també contemplen una visita al barri antic de Requena i un tast de vins Premium, prèvia a la clausura, que tindrà lloc el divendres dia 3 amb l’assistència de la diputada Eli García i l’alcalde de Requena, Mario Sánchez.

En les diferents ponències participaran representants d’entitats com Fecoar (Federació de Cooperatives Agroalimentàries de La Rioja), Coviñas, o la Confederació Hidrogràfica del Xúquer; així com enòlegs de cellers de referència com Mustiguillo, Altolandón, Lupanda, Cellers de la Vall o Cellers Hispà Suïssos, entre altres.

Cicles mitjans i superiors

L’Escola de Viticultura i Enologia de Requena va ser creada per la Diputació de València i va començar la seua marxa en el curs 1961-62, sent el seu fundador i primer director Pascual Carrión Carrión.

Des de 1975 s’imparteixen els ensenyaments de Formació Professional de Segon Grau, Rama Agraria, especialitat Viticultura i Enotecnia. Ja en 1994 es va ampliar la formació, incloent-se un Programa de Garantia Social (PGS) de caràcter forestal, el qual va obrir la porta a la implantació dels Cicles Mitjà i Superior Forestal.

En l’actualitat, a l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena s’imparteixen dos cicles centrats en el vi: “Tècnic Mitjà en Olis d’Oliva i Vins” i “Tècnic Superior en Vitivinicultura”; i altres dos orientats al món forestal: “Tècnic Mitjà en Aprofitament i Conservació del Medi natural” i “Tècnic Superior en Gestió Forestal i del Medi natural”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*