L’Hospital d’Alzira és reconegut com a centre d’excel·lència pel seu abordatge quirúrgic del càncer colorectal

Post també disponible en: Castellano

El de la Ribera és un dels 29 centres espanyols que ostenta esta distinció del Grup Espanyol de Rehabilitació Multimodal

L’aplicació d’anestèsia epidural, les tècniques mínimament invasives, la nutrició precoç del pacient i la seua mobilització primerenca, són algunes de les característiques de l’abordatge que realitza l’Hospital de la Ribera

L’Hospital Universitari de la Ribera, a través del seu Servei de Cirurgia General i Digestiva, ha rebut el segell que l’acredita com a “Centre d’Excel·lència” per l’abordatge quirúrgic que realitza del càncer colorectal. 

Este segell, de caràcter nacional, és atorgat pel Grup Espanyol de Rehabilitació Multimodal (GERM) a aquells centres hospitalaris que acrediten la seua excel·lència en l’aplicació de la Rehabilitació Multimodal en cirurgies de càncer de còlon i recte i està basat en estrictes criteris mèdics. 

Així, l’Hospital d’Alzira s’ha convertit en un dels 29 centres hospitalaris de tot Espanya i un dels 4 de la Comunitat Valenciana que ostenten este reconeixement, juntament amb l’Hospital General de València, l’Hospital General d’Elx i l’Hospital de Dénia. 

Este segell suposa certificar que els professionals del centre alzireny compten amb la preparació i formació clínica que precisa la Rehabilitació Multimodal i que compleixen en l’aplicació pràctica de tots els protocols d’este programa de cures. 

Cal destacar, en este sentit, que la Rehabilitació Multimodal consisteix en un conjunt d’estratègies dutes a terme abans, durant i després de l’operació, que permeten minimitzar el dolor i l’estrés postquirúrgic, acurtar la recuperació del pacient i reduir en un 50% la seua estada hospitalària, respecte a la cirurgia tradicional. 

Entre estes estratègies, destaca l’ús d’anestèsia epidural, l’ús de la cirurgia laparoscòpica, la nutrició precoç del pacient o la seua mobilització primerenca. Així, en el desenvolupament d’este programa de cures intervenen, de manera coordinada, especialistes en Cirurgia General i Digestiva, Anestèsia i Reanimació, Medicina Interna i personal d’Infermeria, tots ells coordinats pel facultatiu del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital de la Ribera, Dr. Francisco Javier Blanco, impulsor de la implantació de la Rehabilitació Multimodal en el centre alzireny. 

Segons ha destacat el cap del Servei de Cirurgia General, Dr. Blas Ballester, “este programa de cures ens permet aconseguir uns resultats terapèutics similars als que s’aconsegueixen amb la cirurgia tradicional, amb l’avantatge afegit per als pacients que el procés quirúrgic és més confortable i la recuperació postoperatòria, més ràpida”.

L’Hospital Universitari de la Ribera compta amb una àmplia experiència en l’aplicació de la Rehabilitació Multimodal, que utilitza ja en totes les cirurgies de càncer de còlon i recte que duu a terme, sempre que així ho admeta el pacient i no existisca contraindicació mèdica. “Això suposa realitzar més de 130 cirurgies anuals seguint este programa de cures”, ha afirmat el Dr. Ballester.

Formació de professionals

L’acreditació com a ‘Centre d’Excel·lència’ avala, així mateix, a l’Hospital de la Ribera per a formar a professionals d’altres hospitals en l’aplicació de la Rehabilitació Multimodal, contribuint així a la implantació uniforme, consensuada i multicèntrica d’este programa de cures a nivell nacional. 

Per a això, el centre d’Alzira participa activament amb la seua experiència en fòrums sanitaris nacionals i internacionals. En este sentit, l’Hospital de la Ribera va acollir el darrer 14 de desembre la seua V Jornada de Rehabilitació Multimodal a la qual van assistir més de 40 professionals de Cirurgia Digestiva, Anestèsia i Infermeria de tot Espanya. 

Registre nacional

D’igual forma, fruit del segell d’excel·lència obtingut, l’Hospital de la Ribera participarà, junt a la resta d’hospitals acreditats pel GERM, en el registre nacional de pacients intervinguts sota la Rehabilitació Multimodal, amb l’objectiu de compartir la informació clínica de cada cirurgia, els protocols, la seua aplicació i els seus resultats. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*