L’Hospital de Manises posa en marxa un assaig clínic amb pacients per al tractament de la retinosis pigmentària

Post també disponible en: Castellano

Juntament amb el centre sanitari, en el projecte participa el Centre d’Investigació Príncep Felip i l’Associació d’Afectats per Distròfies Hereditàries de Retina de la Comunitat Valenciana

En l’assaig participen 30 pacients i permetrà avaluar la seguretat i eficàcia de l’administració intravítria de Adalimumab en pacients de Retinosis per a frenar la patologia.

El Dr. David Salom destaca la novetat d’aquest nou tractament en fase de prova ja que busca “alleujar la inflamació de la retina que caracteritza a aquesta patologia hereditària”

En el Dia de la Retinosis Pigmentària, l’Hospital de Manises, juntament amb el Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF) i l’Associació d’Afectats per Distròfies Hereditàries de Retina de la Comunitat Valenciana, presenten l’arrancada d’un assaig clínic pacients i que obri una porta al tractament d’aquesta malaltia genètica. En aquest estudi participen un total de 30 pacients, “té com a objectiu aconseguir el control de la inflamació crònica associada que pateixen les persones amb aquesta patologia”, explica el Dr. David Salom, cap de Servei Oftalmologia del centre sanitari. 

Entre les novetats d’aquest estudi, el Dr. Salom destaca que “és important posar el focus en què el tractament experimental que s’aplicarà als pacients “alleuge la inflamació de la retina que caracteritza a aquesta patologia hereditària, millorant així la seua qualitat de vida”. “Ens trobem en una fase d’avaluació de la seguretat i eficàcia de l’administració d’aquest tractament que fins ara no havia sigut testat en persones. Per això, ens trobem en una fase de l’assaig de vital importància ja que pot suposar un pas avant en el tractament d’aquesta malaltia”, explica l’oftalmòleg de l’Hospital de Manises.

Cadascuna de les institucions que participen de l’assaig clínic, han participat de manera essencial en el projecte. El CIPF i la Dra. Regina Rodrigo va liderar la fase experimental necessària per a la seua posada en marxa i administració a pacients. Per part seua, l’Àrea d’Oftalmologia de l’Hospital de Manises assumirà la part clínica i de seguiment dels pacients durant l’administració intravítria de Adalimumab. Finalment, l’Associació de Retinosis Pigmentària, ha posat al servei de la investigació als pacients associats disposats a participar de l’estudi de manera activa i que complisquen els criteris d’inclusió. “Un dels nostres principals objectius com a associació aglutinadora de pacients amb aquesta mena de patologies és servir de pont entre ells i les institucions investigadores”, explica Almudena Amaya presidenta de l’Associació. 

Per part seua, la Dra. Regina Rodrigo, investigadora principal del CIPF recorda que “la retinosis pigmentària es considera una malaltia rara i és la principal causa genètica de ceguesa als països desenvolupats. Invertir en malalties minoritàries és necessari per a poder desenvolupar nous tractaments i teràpies que milloren la qualitat de vida de les persones que les pateixen”, explica.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*