L’Hospital Universitari de la Ribera forma a metges residents d’altres províncies en cirurgia oncològica de mama

Post també disponible en: Castellano

Cirurgians oncològics de l’Hospital Universitari de la Ribera estan formant, esta setmana, a metges residents d’altres hospitals espanyols en cirurgia oncològica de mama. 

Ho estan fent en el marc del XIV Curs de Formació en Patologia de la Mama, organitzat per l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC), i en el qual col·laboren 16 centres hospitalaris de tot Espanya.

L’objectiu d’este Curs, dirigit a metges que estan cursant els seus primers anys de l’especialitat de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, és formar-los en les tècniques bàsiques oncoplàstiques i reconstructives per al tractament del càncer de mama.

Per a això, els futurs especialistes participen en diverses intervencions quirúrgiques que s’estan realitzant en els quiròfans de l’Hospital d’Alzira i en les quals s’aborden patologies benignes i malignes de mama, mastectomies (extirpació de la mama) i cirurgia de tipus axil·lar, com la biòpsia del gangli sentinella o la linfadectomia (extracció de ganglis limfàtics) axil·lar. 

El curs inclou, a més, una part teòrica en línia en la qual els residents realitzen un repàs de conceptes apresos en anatomia patològica de la mama i de la radiologia de la mama i en la qual s’aborda el plantejament inicial d’una pacient amb càncer de mama, així com el disseny del seu tractament quirúrgic (incisió, localització, tècnica i remodelació bàsica).

L’Hospital Universitari de la Ribera ha estat triat, en els últims anys, per l’Associació Espanyola de Cirurgians per a dur a terme este Curs, la qual cosa suposa un reconeixement implícit de la labor que desenvolupa la Unitat de Mama de l’hospital alzireny en l’abordatge integral de la patologia mamària.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*