L’Hospital Universitari de la Ribera posa en funcionament una nova ressonància magnètica

Post també disponible en: Castellano

Hi ha supòsit una inversió de més d’un milió d’euros i representa un salt qualitatiu en la dotació tecnològica del Servici de Radiologia

Imatges més definides, estudis més ràpids i major confortabilitat per al pacient són els principals avantatges del nou equip

L’Hospital Universitari de la Ribera ha posat en funcionament una nova ressonància magnètica. Es tracta d’un equip d’alta gamma en què el centre hospitalari hi ha invertit més d’un milió d’euros, i que suposa la incorporació en la comarca de l’última tecnologia en equips de 1.5 teslas del mercat.

Segons ha destacat el cap del Servici de Radiologia de l’Hospital d’Alzira, Eva Llopis, “esta ressonància, que substituïx a una de les dos amb què ja comptava l’Hospital d’Alzira i que estava obsoleta, suposa un salt qualitatiu en la dotació tecnològica del centre, amb importants avantatges tant per als pacients com per als profesionales”.

Així, esta nova ressonància magnètica oferix una qualitat d’imatge superior, amb claredat i velocitat digital, permetent reduir en un 30% el temps en què es realitzen els estudis radiològics. “Ello suposarà augmentar la confortabilitat del pacient alhora que, al realitzar estudis més ràpids, s’incrementarà el nombre de proves radiològiques que l’Hospital podrà realizar”, hi ha assenyalat la Llopis.

Junt amb això, el nou equip compta amb llums ambientals (‘ambient ring’) i un túnel (‘gantry’) de 70 cm, molt més ampli que en les ressonàncies convencionals, “que permetrà reduir la sensació de claustrofòbia en el pacient i pal·liar la seua ansietat durant els estudis radiológicos”, hi ha assenyalat la Dra. Llopis.

De la mateixa manera, la nova ressonància de l’Hospital Universitari de la Ribera permetrà realitzar estudis angiográficos sense necessitat d’utilitzar contrast i estudis cardiológicos sense que el pacient haja d’aguantar la respiració per a portar-los a cap, “aspecto este que limitava molt la capacitat d’este tipus d’estudis i que millorarà la capacitat diagnòstica de la prueba”, ha afirmat el cap del Servici de Radiologia.

Junt amb això, el nou equip de l’Hospital d’Alzira compta amb seqüències especials per a poder dur a terme estudis radiològics en pacients que tenen instrumentació metàl·lica (pròtesi, claus endomedulares, etc.), “sin que es produïsquen distorsions en la imatge generades pel metal”.

A més, la nova ressonància permet manipular la imatge des de la pròpia capçalera del pacient, sense que el tècnic haja d’eixir fora del recinte on es troba l’equip, així com optimitzar l’obtenció de les imatges per mitjà d’algoritmes d’intel·ligència artificial, minimitzant les distorsions generades pels possibles moviments del pacient durant l’estudi.

“Todo això ens obri la porta a la realització de diagnòstics més precisos de qualsevol tipus de patologies, així com a la realització d’estudis d’investigació que, fins al moment, no podíem realizar”, ha conclòs Llopis.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*