L’IES La Foia de Bunyol acull una donació de sang aquest dijous 30 de maig

En el IES La Hoya de Buñol por primera vez, tendrá lugar una jornada de donación de sangre, entre las 9 y las 13,30 horas.
En el IES La Hoya de Buñol por primera vez, tendrá lugar una jornada de donación de sangre, entre las 9 y las 13,30 horas.

Post també disponible en: Castellano

En el IES La Hoya de Buñol por primera vez, tendrá lugar una jornada de donación de sangre, entre las 9 y las 13,30 horas.
A l’IES La Foia de Bunyol per primera vegada, tindrà lloc una jornada de donació de sang, entre les 9 i les 13,30 hores.

Aquest dijous 30 de maig, el Centre de Transfusió de València es traslladarà a l’IES La Foia de Bunyol per primera vegada, on tindrà lloc una jornada de donació de sang, entre les 9 i les 13,30 hores.

La iniciativa, liderada pel Departament de Biologia i Geologia de l’IES, està recolzada per tots els centres educatius públics, i els seus AMPAS, de la localitat: CEIP Cervantes, CEIP Sant Lluís, Conservatori Sant Rafael, Escola Municipal d’Adults i el propi IES la Foia de Bunyol.

Es convida a totes les comunitats educatives dels centres educatius assenyalats i a la ciutadania en general, a participar en una jornada amb doble objectiu. Així, en primer lloc es pretén que la donació sigui un èxit, per contribuir a millorar la qualitat de vida, o fins i tot salvar la vida d’altres persones. Però, a més, es planteja un objectiu educatiu: el de conscienciar a tota la comunitat educativa, i especialment als futurs donants, de la importància i el valor de donar sang. I aquest objectiu es planteja amb el més efectiu mitjà educatiu: l’exemple. Així, i malgrat que la major part de l’alumnat és menor d’edat i encara no pot participar directament, sí que podran veure com ho fan els seus familiars i el seu professorat.

Es recorda que pot donar qualsevol persona entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 kg. Cal destacar que l’AMPA de l’IES La Foia de Bunyol regalarà a cada un dels participants una planta ornamental produïda per l’FP de Agrària de l’institut.

Paral·lelament, el passat 14 de maig, l’alumnat de 1r de Batxillerat de l’IES va tenir l’oportunitat de rebre una xerrada informativa i de conscienciació sobre la donació de sang, a càrrec del doctor Roberto Roig Oltra, director del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana .

Finalment, assenyalar que aquesta primera acció es planteja com l’inici d’un programa educatiu més ampli, a desenvolupar en els propers cursos.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*