L’Unió rebutja la norma de regulació de l’oli aprovada pel Govern i reclama un pla real de contingència per a abordar la crisi

Post també disponible en: Castellano

L’emmagatzemament privat realitzat per la Comissió a principis de 2020, per exemple, va costar prop de 30 milions d’euros i no va aconseguir evitar que els preus descendiren un 9% i les importacions augmentaren un 164%

La Unió de Llauradors mostra la seua disconformitat respecte a la norma de regulació de el sector d’oli d’oliva, tal com es va aprovar pel Consell de Ministres, per considerar que no ha de revertir la crisi actual de preus i per perjudicar l’olivar tradicional de la Comunitat Valenciana.

L’organització agrària, que ja s’havia posicionat en contra en la fase de consulta pública, considera que els instruments que contempla no serviran per revertir la crisi de preus que viu el sector. L’organització creu que imposar la retirada o l’ús no alimentari d’oli sense contraprestació cap als productors, no és garantia de millora de mercat i, tal com es planteja, perjudica sobretot a l’olivera tradicional, extensiu i de menor rendiment.

L’organització critica que no hi ha antecedents que avalin els efectes positius de les mesures de regulació aplicades al sector de l’oli d’oliva; tot el contrari, ja que l’emmagatzematge privat realitzat per la Comissió Europea a principis de 2020 va ser un fracàs, ja que va costar prop de 30 milions d’euros i no va aconseguir evitar que els preus baixaren un 9% i les importacions augmentaren un 164%.

“El Ministeri podrà obligar a retirar de mercat o enviar a l’ús no alimentari una part de la producció” assenyalen des de l’organització. “Aquest sacrifici imposat als productors el poden arruïnar les importacions, l’especulació i el frau, perquè ja ha ocorregut en el passat”, afegeixen. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*