Manises inverteix 30.000 euros en un projecte d’eficiència energètica per a reduir l’ús d’electricitat

El proyecto forma parte del programa del IVACE y está cofinanciado por la Unión Europea a través de FEDEREl proyecto forma parte del programa del IVACE y está cofinanciado por la Unión Europea a través de FEDER
El proyecto forma parte del programa del IVACE y está cofinanciado por la Unión Europea a través de FEDER

Post també disponible en: Castellano

El proyecto forma parte del programa del IVACE y está cofinanciado por la Unión Europea a través de FEDEREl proyecto forma parte del programa del IVACE y está cofinanciado por la Unión Europea a través de FEDER
El projecte forma part del programa del IVACE i està cofinançat per la Unió Europea a través de FEDER

El Departament de Salut de Manises ha posat en marxa un nou projecte d’eficiència energètica amb l’objectiu de seguir reduint el consum elèctric. En concret, en aquesta ocasió l’Hospital i nou centres de salut del Departament han implementat un sistema de monitorització energètica per tal de controlar la despesa energètica de tots els centres des d’un únic lloc de control ubicat a l’Hospital.

L’Hospital de Manises ha invertit 30.000 euros en aquest projecte, que compta amb el suport del IVACE Energia a través d’una subvenció de més de 9.000 euros i està cofinançat per la Unió Europea a través del programa FEDER, projecte que suposa un estalvi d’un 3% sobre el consum elèctric anual del Departament de Salut. Al llarg dels 10 anys d’activitat de l’Hospital s’han posat en marxa diferents iniciatives amb l’objectiu de reduir l’impacte mediambiental derivat de l’activitat diària. Amb aquest nou projecte es va a reduir en gairebé 25 TEP / any d’energia final amb un estalvi de més de 15.000 euros anuals

Des del Departament de Salut de Manises s’està apostant per l’eficàcia energètica i l’eficiència mediambiental a través de diversos projectes com el sistema de gestió energètica d’instal·lacions de climatització, la substitució de lluminàries a tecnologies LED o la reducció del consum de gas natural.

Així, cal destacar que el centre hospitalari compta amb diversos segells de qualitat mediambiental, accessibilitat i gestió energètica. En concret, l’Hospital té la Certificació del sistema de gestió mediambiental ISO 14001, empremta de carboni ISO 14.604, la certificació ISO 50001 en sistema de gestió energètic i està adherit a la Xarxa Global d’Hospitals Verds i Saludables.

edifici sostenible

L’edifici del propi Hospital compta amb un parc solar de 300 metres quadrats, instal·lat a la coberta de l’edifici, que permet generar aproximadament 12.000 litres diaris d’aigua calenta sanitària per a autoconsum. També disposa de 250 captadors solars capaços de produir 40.000 Wp d’energia elèctrica. Les àmplies zones enjardinades de l’hospital, uns 10.000 metres quadrats dels 55.000 metres quadrats de la parcel·la, es reguen per goteig amb l’aigua sobrant de l’ús sanitari, dels processos d’humidificació de l’aire, de l’aigua pluvial i de les aigües sobrants del procés d’osmosi inversa que abasteix l’hospital. Per a la seva emmagatzematge, hi ha dos aljubs. També l’aparcament compta amb ventilació natural.

Finalment, està dotat de sistemes per evitar la contaminació creuada i recuperar energia, així com de sensors per al bombeig d’aigua de refrigeració i calefacció. Els sistemes de distribució d’aire per cabal variable, les calderes d’alt rendiment i els grups refredadors d’alta eficiència contribueixen també a l’estalvi energètic.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*