Més de 70 persones assistixen a la reunió informativa sobre cadafals i barreres per a les Festes 2018 de Vilamarxant

Les instàncies per a demanar les autoritzacions poden presentar-se des de hui i fins al 8 d’agost a l’Ajuntament
Les instàncies per a demanar les autoritzacions poden presentar-se des de hui i fins al 8 d’agost a l’Ajuntament
Les instàncies per a demanar les autoritzacions poden presentar-se des de hui i fins al 8 d’agost a l’Ajuntament
Les instàncies per a demanar les autoritzacions poden presentar-se des de hui i fins al 8 d’agost a l’Ajuntament

Ahir el Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilamarxant va acollir la tradicional reunió informativa per a totes les persones que vulguen instal·lar cadafals i barreres per a les Festes d’enguany. Més de 70 veïns i veïnes de Vilamarxant van assistir a esta trobada organitzada per la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament.

La regidora Mª Victoria Sanchis va informar d’algunes novetats dels festejos d’este any. Les principals barreres municipals, situades als carrers Colón, Gómez Arnés i les dos del carrer Villarroya seran de barrots de ferro i verticals, en lloc de les de tisores i fusta que hi havia fins ara. Una mesura que s’ha pres per incrementar la seguretat dels festejos taurins. A més, estes tanques permetran que la seua obertura i tancament siguen més senzills i ràpids. Per este motiu, durant estos dies estan realitzant-se les obres pertinents als carrers esmentats.

D’altra banda, la regidora va informar de les dates en què se celebraran els actes de bous al carrer. Començaran el dia 19 d’agost, a les 19 h, i finalitzaran el dia 26. Així va explicar que “el dia 16 tindrà lloc el Pregó, el 17 el Sopar de Quintes, el 18 la Presentació i el 19 començaran els dies de bous”.

Amb este calendari, des de la Regidoria de Festes i Tradicions es vol conscienciar els veïns i veïnes que munten barreres i cadafals “sobre la necessitat d’habilitar-los i desmuntar-los en les dates previstes i sense causar cap molèstia al veïnat ni interrompre els actes festius”. D’esta manera, els elements de protecció taurins hauran de muntar-se el dia 19 de matí. Eixe mateix matí tindrà lloc la pertinent revisió per comprovar que totes les barreres i cadafals complixen les mesures de seguretat (aproximadament fins a les 12 h).

El desmuntatge s’aconsella que siga el dia 27 de matí (o el 26 de nit però sense interrompre el descans del veïnat) amb la finalitat de deixar els carrers nets i transitables per al Dia del Ciri.

Mª Victoria Sanchis va recordar que la normativa és la mateixa que l’any passat, així que aquelles persones o grups que hagen hagut de subsanar alguna incorrecció en anys anteriors, hauran de tindre-ho en compte també enguany.

Les instàncies per autoritzar les barreres i cadafals poden omplir-se des de hui (19 de juliol) i fins al dimecres, 8 d’agost, i presentar-les a l’Oficina de Vilamarxant d’Atenció Ciutadana (OVIC) en el seu horari habitual (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h) o a través de la Seu Electrònica.

En eixe full cal identificar a una o dues persones responsables de cada cadafal o barrera, amb un telèfon mòbil de contacte.

Extremar la seguretat amb els menors d’edat

La regidora de Festes va recordar la importància de respectar les mesures de seguretat obligatòries pel que fa als menors d’edat. “En cap cas poden estar al recinte, hauran d’estar sempre com a espectadors, dalt dels cadafals”, explicava. També va destacar la responsabilitat d’impedir la participació d’aquelles persones que no estiguen en bones condicions físiques i psíquiques per formar part d’este tipus d’esdeveniments.

Com altres anys, hi haurà habilitat un grup de WhatsApp per informar de qualsevol incidència i perquè “amb el civisme i la responsabilitat de totes i de tots es respecte la normativa vigent i que Vilamarxant gaudisca d’uns festejos taurins segurs i responsables”, insistia l’edil de Festes. L’expert taurí dels esdeveniments serà Àngel, de la Penya Mogolló. Mª Victoria Sanchis va aprofitar l’acte per recordar que esta penya celebra enguany el seu 25 aniversari.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*