Millars celebra el seu tradicional i turístic Encuentro

Post també disponible en: Castellano

Un any més, s’ha celebrat a Millars la tradicional Trobada que té lloc el Diumenge de Resurreción amb gran assistència de públic.

A les 12,00 hores, la Verge s’ha retrobat amb Jesús ressuscitat. Claudia Lluch Lorente ha sigut la jove que ha llevat el mantell que cobria la imatge de la verge en aquesta festa que en 2020 va ser declarada d’interés turístic local de la Comunitat Valenciana.

Abans d’aquest moment, una altra de les joves que l’han acompanyada, Ciara, ha empolvorat el mantell, després d’haver llevat les seues companyes Aida, Aitana, Arancha, Aurora, Bàrbara, Carmen, Gàl·lia, María i Paula, de manera individual, cadascuna de les agulles que subjectaven el mantell.

La imatge de la verge va ser portada pels portants Carlos, Juan Luis, Vicente i Víctor; mentre que, la imatge de Jesucrist la van portar les costaleras Amparo, Elisa, Lola i Merce.

La Unió Musical Millarense ha posat ritme i melodia a aquest emotiu esdeveniment festiu, interpretant marxes de processó, la Marxa Real i pasdobles. L’acte ha sigut dirigit per Ángel Gómez.

Una tradició declarada d’interés turístic local de la Comunitat Valenciana

La Processó de la Santa Trobada es realitza el matí del Diumenge de Pasqua i consisteix en la confrontació de la Verge amb Jesús ressuscitat, on totes dues imatges es troben en la Plaça Major del poble, portades pels portadors de la Verge i les feligreses. 

L’acte consisteix en el fet que la xica encarregada de llevar el mantell, tria a la seua cort per a llevar les corresponents agulles que emboliquen el citat mantell, tria al seu torn, a la xica que empolvora el mantell i el prepara per a la seua posterior retirada, i als seus portants, els quals s’encarreguen de passejar
les imatges pel recorregut habitual de la processó i la Plaça Major.

Aquesta és una tradició molt antiga que realitzava per cinquenes, sempre la xica més major de la cinquena era l’encarregada de llevar el mantell. Ara, pel fet que hi ha menys gent jove que resideix en el municipi, poden participar totes i cadascuna de les xiques que formen part de la cinquena, ja no és solament la de major edat.

A més que en aquestes dates primaverals i sempre, Millars ofereix bellesa paisatgística acompanyada d’una rica gastronomia, història i tradició per a ser gaudida pel turisme.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*