Mompó anuncia que el 50% dels congressos locals se celebraran fins al 28 de març amb el suport tecnològic de la direcció nacional

Esta primera fase se vio alterada por la tercera ola del COVID-19 y los congresos ahora podrán celebrarse de manera presencial, telemática o mixta

Post també disponible en: Castellano

El president provincial del PP de València, Vicente Mompó, ha donat compte hui davant del comité executiu provincial de les principals novetats per a la celebració dels 125 congressos locals -el 50% dels totals pendents de renovar- que tindran lloc entre la setmana que ve i el 28 de març i la programació inicial del qual es va veure afectada per la tercera onada del COVID-19.

Mompó ha destacat «la rapidesa amb què el partit s’ha adaptat a les actuals circumstàncies per a poder dur a terme el procés de conformació de les noves assemblees locals -tal i com va ser el seu compromís des del mateix dia que va prendre possessió del càrrec- garantint la participació dels militants i la màxima protección».

També ha volgut «destacar i agrair especialment la perfecta sintonia en el treball amb la direcció nacional del partit a l’hora d’implementar les ferramentes necessàries per a poder celebrar els congressos locals davall la premissa d’adaptar-se a estrictes normes de seguridad».

En este sentit, la vicesecretària d’Organització, Ana Beltrán, s’ha dirigit als membres del comité per a agrair a Mompó que des que va arribar a la presidència provincial ha contribuït al «fortalecimiento del territorio» i ha destacat la «importancia de renovar les juntes locals com més prompte millor perquè no hi ha ni un minut que perder».

També la presidenta regional, Isabel Bonig, ha indicat al terme de la reunió la seua satisfacció per l’arrancada de la celebració dels congressos locals i complir així amb «el compromís d’acabar-los tots abans del verano», alhora que ha demanat prudència i «respeto escrupolós a la legalidad» i ha mostrat també el seu «esperanza de poder abordar com més prompte millor el congrés regional».

El president provincial, Vicente Mompó, ha explicat que «todos els conclaves previstos en esta primera fase es poden acollir a tres fórmules: presencial, mixta o telemática», la qual cosa ha sigut ratificat pel comité. Per a això es va a enviar un formulari en què cada comité organitzador local haurà de triar la via que preferisca, així com la data i lloc de celebració.

Mompó ha anunciat que aquells que ho desitgen podran celebrar els seus congressos de manera telemàtica «gracias a la ferramenta informàtica que la direcció nacional facilitarà per a tal fin». Tindran lloc de dilluns a dijous a partir de l’1 de març -per a donar un marge per a la instal·lació de l’aplicació- i fins al pròxim 28 de març.

Utilitzada amb èxit

Esta ferramenta ja s’ha utilitzat amb èxit en congressos com el de Valladolid i votacions de Noves Generacions i és una garantia per a moments com els que ara es viuen a Espanya.

La utilització d’esta aplicació informàtica va ser aprovada Mitjançant Un Reglament per la Junta Directiva Nacional arran de la irrupció de la pandèmia de coronavirus i permet afrontar amb seguretat la convocatòria, el desenrotllament i la votació dels congressos de qualsevol àmbit territorial.

Mompó també ha destacat que «todos aquells que desitgen desenrotllar els congressos locals de forma presencial podran fer-ho seguint unes normes estrictes de celebración». Així per a mantindre el mínim de persones en els locals es va a establir un sistema de cita prèvia en diferents franges horàries per a tots aquells afiliats que estiguen al corrent de pagament i desitgen participar en les votacions.

El comité ha donat llum verda a la celebració dels primers 59 congressos que ja han sol·licitat data i que tindran lloc a partir de la setmana pròxima a l’haver sol·licitat la modalitat presencial. Així, en estos casos no hauran d’esperar a l’1 de març com sí que és el cas dels que opten per la via telemàtica.

El president provincial s’ha mostrat «satisfecho per la ràpida solució arbitrada que aclarix el camí per a la celebració de la resta de congressos que arribaran en les següents dos fases abans del verano».

Forta implantació territorial

«Es moment de renovar les estructures locals i enfortir al nostre partit que és bàsic perquè els valencians deixen de patir la inacció, la divisió i el desgovern dels partits d’esquerra que estan ara al capdavant de la Generalitat, la Diputació o l’Ajuntament de Valencia», ha defés Mompó.

«Ese canvi de cicle polític ha de començar ya» i arrancarà amb la celebració dels congressos locales», ha indicat, ja que «la implantació territorial del partit és fonamental per a afrontar amb garanties els diferents processos electorals que vienen», ha assegurat.

El comité també ha aprovat la creació d’un Comité Organitzador Provincial que constituïx un grup treball per a ajudar al compliment de les mesures seguretat i per a donar suport als comités locals davant de qualsevol dubte que sorgisca amb la ferramenta telemàtica, la logística de l’organització i resoldre les qüestions jurídiques que puguen sorgir.

Mompó ha desvelat que eixe comité provincial estarà presidit per Reme Mazzolari, mentres que Fernando de Rosa actuarà com a vicepresident i Pepe Morgan serà el secretari. La resta de vocals d’este equip de suport són: Juan Giner, Mercedes Pastor, Laura Chuliá, Modest Martínez, Ernesto Fernández, Avelino Mascarell, Pepe Todolí i Estela Darocas.

En este grup hi ha una nombrosa presència de juristes, així com vicesecretaris, el Valedor de l’Afiliat i el Coordinador Territorial. Les seues principals funcions seran donar cobertura a aquelles juntes locals xicotetes, que per baixa afiliació no puguen constituir un COC, o proveir-les de les paperetes homologades, actes d’escrutini així com la resta de documentació. I també resoldre qualsevol altra qüestió que precisen els diferents comités locals per a ajudar a garantir el bon funcionament dels processos.

Vetlaran per donar una àmplia cobertura legal des del punt de vista sanitari perquè s’adopten les mesures de seguretat necessàries en relació a la normativa derivada de la pandèmia vigent en cada moment. També brindaran suport jurídic i tècnic per a la celebració telemàtica o mixta dels Congressos pel que fa a la seua regulació i funcionament tècnic.”

Sensatesa dels afiliats

Vicente Mompó, finalment, ha agraït a tots els militants del PP la seua implicació en estos processos i ha destacat la «sensatez» de tots ells com ja van demostrar durant la celebració dels passats congressos provincials del mes de juliol a València i Alacant i també en el de la capital del Túria que van ser un èxit de participació i seguretat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*