Naix l’associació social repoblar València Rural

Integrantes de la Asociación social Repoblar Valencia Rural.
Integrantes de la Asociación social Repoblar Valencia Rural.

Post també disponible en: Castellano

L’Associació social Repoblar València Rural neix “davant la necessitat de donar suport a territoris en risc de despoblament i d’altres que estan en vies de perdre habitants i serveis, representants de diverses associacions i ajuntaments han decidit associar-se per donar visibilitat a aquestes àrees i poblacions que necessiten un suport “, tal com han informat fonts de la recentment creada associació.

“L’objectiu principal és desenvolupar activitats per animar a visitar-los, conèixer-los i potser repoblar aquestes poblacions tan atractives i acollidores. Per diversos motius han anat perdent part de la seva població i necessiten que entre tots i juntament amb les autoritats donem un fort impuls per tornar a seva esplendor. Tenen grans possibilitats, ofereixen una gran qualitat de vida i acullen les persones que vulguin formar de la seva població
Necessitem que sigui visible tot el seu potencial i per això des de l’associació volem donar a conèixer aquestes poblacions “, han afegit.

“Educació, formació, ocupació, serveis són pilars fonamentals que cal potenciar. Realitzar una anàlisi prèvia de les poblacions tenint en compte les necessitats reals de cadascuna seran els eixos vertebradors de la fase inicial”.

Dins dels seus fins es destaca “la lluita per l’equilibri demogràfic, la repoblació dels pobles, la cura el medi ambient, les energies renovables, la Integració, l’educació, la cultura i els costums típics de cada població, la seva història, el turisme, el foment d’escoles agràries d’arts i oficis rurals, la protecció animal, les iniciatives laborals, cooperatius i autogestionaris. la lluita per la igualtat, contra la violència de gènere, la diversitat rural i les dones rurals “.

A la primer reunió es va constituir la Juntaq directiva, el president és Manuel Clemente. La primera vice presidència és per a Natalia Molinelli; la segona vicepresidència per a Juan Saragossa. El secretari és Eduardo Béjar, la tresorera Verónica Dos Santos. I els vocals: José Cervera, Janeth Riveros, Mario Chanchay, Camilo Monzalve, Lourdes Garcia.

Van assistir per donar suport a aquesta iniciativa: Agustín Acitores. (Castella la Manxa), Cirineu Caicedo (Sec .Plataforma Intercultural), Patricio Rojas (Sec.Institucional Plataforma Intercultural), Vicente Vargas (Azapechavae), Virginia Martí (Per Tu Dona), Mahir Akcinar (Plataforma Intercultural) i Braulio Arias (Assoc . Hondures).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*