Oltra anuncia una inversió de 1,2 milions per a la remodelació de la base aèria d’Enguera

a vicepresidenta ha visitado la base aérea con el subdirector general de la AVSRE, Jorge Suárez
a vicepresidenta ha visitado la base aérea con el subdirector general de la AVSRE, Jorge Suárez

Post també disponible en: Castellano

a vicepresidenta ha visitado la base aérea con el subdirector general de la AVSRE, Jorge Suárez
La vicepresidenta ha visitat la base aèria amb el sotsdirector general de l’AVSRE, Jorge Suárez

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat una inversió de 1,2 milions d’euros per a les obres de remodelació de la base aèria de prevenció i extinció d’incendis d’Enguera, “la més antiga de la Comunitat” .

La vicepresidenta ha visitat la base aèria acompanyada pel subdirector de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), Jorge Suárez, per conèixer l’estat actual d’aquestes instal·lacions, les mancances i necessitats s’estan estudiant. En aquests moments s’està realitzant la redacció del projecte amb un pressupost de 108.000 euros.

Oltra ha assenyalat que la base d’Enguera és una de les bases més importants de la Comunitat ja que es troba en un punt estratègic amb una gran visibilitat per poder atendre i protegir “les valuoses masses forestals de la zona” i, per això, ” és una prioritat modernitzar-la i dotar-la de tot el necessari “.

Durant la visita a les instal·lacions, la vicepresidenta també ha tingut l’oportunitat de reunir-se amb el personal de la base, del qual ha destacat “la preparació i experiència” dels seus cossos especialistes en l’extinció d’incendis, als quals ha qualificat com ” dels millors d’Espanya, gràcies també a la instauració d’un comandament únic en la gestió dels incendis “, una tècnica” pionera a Espanya “.

La base aèria d’Enguera, situada al paratge de ‘la Carrasquilla’ a la serra que dóna nom al centre, és una de les més antigues d’Espanya i té un paper fonamental en la protecció d’una zona forestal d’alt interès ecològic i de gran vulnerabilitat respecte al risc d’incendis forestals.

La base forma part de l’estructura amb la que compta la AVSRE, que té com a objectiu donar una ràpida resposta a qualsevol punt de la Comunitat Valenciana enfront d’un incendi forestal o una altra emergència, per al que és important tenir distribuïts estratègicament per tot el territori els mitjans d’extinció.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*