“On toca estar”, una iniciativa col·laborativa que està al costat de les persones que més ho necessiten

Post també disponible en: Castellano

La cooperativa Caixa Popular impulsa la proposta juntament amb entitats que ofereixen suport a persones vulnerables o en risc d’exclusió social

Caixa Popular impulsa la iniciativa “On toca estar”, una proposta que té com a objectiu cooperar i estar al costat de les persones que més ho necessiten, i donar suport a aquelles organitzacions que ajuden a la gent més vulnerable. L’entitat sempre ha estat al costat dels més desfavorits, però, tal com afirmen “ara cal fer-ho amb més motius que mai”. 

La cooperativa afirma que han nascut i crescut amb una sola idea: cooperar. En conseqüència, segueixen actuant segons els seus valors: “escoltant converses, involucrant-nos i aportant en la mesura que podem, especialment als sectors més necessitats i donant suport a grans projectes”. A continuació us presentem algunes de les veus que posen cara i ulls a les accions solidàries de l’entitat. 

La Juana Aparicio, més coneguda pels amics com “Juani”, forma part del Grup Esperança de Càritas, i afirma que pertànyer a aquesta entitat, recolzada per Caixa Popular des de 1993, ha millorat la seva qualitat de vida després d’una situació complicada. “Durant la meva vellesa vull estar tranquil·la, i treure profit de la vida, crec que m’ho mereixo. M’han donat l’oportunitat i m’hi aferraré”.

Formació i llocs de feina pels més vulnerables

D’altra banda, la Yolanda Ramón, és actualment propietària d’una botiga al pes. Ella va patir una situació complicada en l’àmbit personal i finalment va decidir tornar a emprendre amb aquest petit projecte. “No tens cap feina, estàs pagant una casa, tens dos fills i no entren diners. El Projecte Dona Emprèn de la Fundació Novaterra ajuda molt per a poder aconseguir un préstec”.

La cooperativa manté la seva col·laboració amb la Fundació Novaterra des de l’any 2013, i gràcies a això, en aquest temps, més de 1.200 persones en risc d’exclusió social han aconseguit incorporar-se al mercat laboral. A través d’aquesta col·laboració es fomenta la formació i llocs de feina de les persones, especialment, les més vulnerables.  

Igualtat de gènere

Enguany, Caixa Popular també ha posat en marxa el programa “Ajudes a la Igualtat” una convocatòria d’ajudes per a la realització de projectes d’igualtat de gènere. Sara Martínez de la Fundació DASYC/Programa Juntas+, la qual ofereix suport a persones en risc d’exclusió social, ens explica com el programa els hi ha donat l’oportunitat de “poder continuar sent presencials després de la pandèmia”. 

Viviana Lorenzo ens explica el seu testimoni com a receptora d’ajudes de la Fundació DASYC

Una altra receptora d’ajudes d’aquest programa ha estat la Viviana Lorenzo, “mai m’havia imaginat l’ajuda que DASYC m’ha donat. Quan vaig veure que no podia assumir el cost del material dels meus fills, vaig recordar que una vegada em van dir que ells m’ajudarien i els vaig trucar. La resposta va ser immediata. Em van dir “vine” i tenia tot el material per ells”. 

Una alternativa fidel als teus valors

La cooperativa de crèdit també està fortament compromesa amb el cooperativisme, la proximitat al client i estar sempre allà. Així ho explica Víctor Ballester, fundador de Cedar’s Bread – amb les facilitats de l’entitat -, el qual afirma que durant tots aquests anys ha anat de la mà de Caixa Popular. O José Antonio, client que remarca “valoro enormement la proximitat i que un banc sigui capaç d’entendre’t i donar la cara per tu quan tens un problema”. 

Víctor Ballester, fundador de Cedar’s Bread, ens explica el seu testimoni com a client de Caixa Popular

Aquestes només són algunes de les històries i projectes, en les quals Caixa Popular ha donat la seva ajuda i suport, mantenint-se fidel al seu lema “no estem als grans fòrums internacionals, ni prenem decisions que canvien el món. Però estem on volem estar i “On toca estar”

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*