Podem Bunyol presentara en el pròxim ple una sèrie de mesures per a frenar la proliferació de les cases d’apostes

Post també disponible en: Castellano

El passat 3 de novembre es va aprovar en el Consell de Ministres el nou Reial decret llei de Publicitat de l’Joc. Aquest RDL incorpora una sèrie de mesures molt importants com la prohibició dels bons de benvinguda, la limitació dels anuncis de jocs d’apostes i atzar i la prohibició dels patrocinis en equipaments esportius, entre d’altres. Tot això amb l’objecte d’acabar amb “el descontrol i manca d’una normativa clara” que ha provocat el bombardeig constant de publicitat en tot tipus de mitjans i espais publicitaris.

A la Comunitat Valenciana som referent estatal pel que fa a legislació en matèria de prevenció de la ludopatia. Els principals avenços que incorpora la LLEI 1/2020, de 11 de juny, de la Generalitat, de regulació de el joc i de prevenció de la ludopatia a la Comunitat Valenciana, que recull quatre aspectes fonamentals:

  • La regulació de les distàncies mínimes entre locals i a 850 metres de centres educatius.
  • Majors restriccions a l’accés als locals d’apostes i a les màquines, que romandran apagades si no es fan servir.
  • Adopció de prohibicions a la publicitat en tanques, exterior de locals i promocions enganyoses.
  • Estratègia integral de prevenció de el joc patològic, incloent la perspectiva inclusiva en matèria de gènere i vulnerabilitats socials.

Amb aquesta moció el que pretenem és posar el focus en la necessitat d’espais alternatius d’oci per a la joventut, i constatar l’augment de persones usuàries de les cases d’apostes, les quals són un 65% més respecte a l’any 2016.

Els problemes que genera la ludopatia tenen conseqüències gravíssimes en les persones a tots els nivells: acadèmics, laborals, econòmics i socials i malgrat no entendre de classes socials, és la classe treballadora precària la més vulnerable a aquesta problemàtica.

Per tot això, pensem que és el moment de que les diferents institucions adaptin la normativa a la realitat social, econòmica i tecnològica de l’activitat de el joc abans que es converteixi en una xacra sense retorn.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*