Rafa Pérez: “L’Ajuntament de Bunyol comença l’adequació de l’antic IES per a albergar el Conservatori de Música Professional de la localitat”

Semana de Audiciones del 12 al 17 de Junio de 2017.

Post també disponible en: Castellano

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Buñol ha celebrat aquest dimarts al matí una sessió plenària extraordinària per a “aprovar, entre altres punts, la proposició relativa a sol·licitar la delegació de la competència per a contractar l’obra Adequació antic IES per a Escola Oficial d’Idiomes i altres usos docents i educatius “, segons han informat fonts municipals.

Rafael Pérez, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Buñol i regidor d’Obres, Urbanisme, Personal i Patrimoni, s’ha mostrat “molt satisfet per l’aprovació d’aquest punt, ja que suposa donar llum verda al començament d’un gran projecte d’aquesta legislatura i que veurà els seus fruits en la pròxima “. A més, recorda que és “una reivindicació històrica i necessària en el municipi ja que actualment el Conservatori de Música Professional Sant Rafael de Bunyol compta amb una excel·lent gestió professional, però no té unes instal·lacions adequades a la llei”.

“L’adequació de les obres té un pressupost total de 4.789.407,42 €, procedent del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. A l’edifici actual de l’Antic IES es construiran aules noves, accessibles i també es mantindran serveis que estan actualment aquí com la base del SAMUR i els Serveis Socials municipals. A això se li afegirà l’Escola Oficial d’Idiomes “, segons les fonts municipals.

Rafael Pérez ha “agraït el treball exercit per l’oficina tècnica i el departament d’urbanisme de l’Ajuntament. Després d’aquest primer punt defugit, ara cal redactar el projecte, i després d’ell licitar l’obra pretenem que el conservatori compti amb les instal·lacions que es mereix com més aviat millor “.

“Aquesta proposició va ser aprovada prèviament pel Consell Escolar Municipal on estan integrades les AMPA dels tres col·legis: Sant Lluís, Cervantes i Talaia i de l’IES Foia de Bunyol”. Finalment, l’edil confirmava que a més d’aquesta obra, “el Pla Edificant també ha contemplat subvenció per als dos col·legis públics del municipi: CEIP Sant Lluís i CEIP Cervantes. De manera que també es produirà una millora substancial dels seus edificis”, segons Rafa Pérez.

Juncal Carrascosa: “Anys de lluita”

Per la seva banda, l’alcaldessa de Bunyol, Jonquera Carrascosa, ha manifestat que des de “fa anys estem lluitant per un edifici adequat per al nostre conservatori municipal que compleixi la normativa i que ens posi en a la mateixa altura el nivell educatiu i la infraestructura. Moltes visites del regidor de Conservatori, Manuel Serra, i jo mateixa, primer com a portaveu i després com a alcaldessa a la Conselleria d’Educació ja Presidència del govern valencià. la solució ha arribat de la mà del pla d’infraestructures educatives Edificant amb el suport de la Generalitat Valenciana i del President perquè Bunyol tingui la seva. el que ens pertany per història, tradició i inversió en música i cultura musical “.

Jonquera Carrascosa ha afegit que aquest dimarts “hem passat el primer tràmit després de presentar-lo i aprovar-lo en el consell escolar municipal. Avui el ple ha assumit el pla Edificant per rehabilitar l’IES vell i destinar aquesta instal·lació a Conservatori Municipal, totalment sufragada per la Generalitat Valenciana amb 4 milions d’euros. Ho hem assumit amb els vots a favor del Govern i la “abstenció” del Partit Popular “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*