Requena realitzarà el programa Jove Oportunitat per tercer any consecutiu

Post també disponible en: Castellano

Les regidories d’Educació, Joventut i Serveis Socials de l’Ajuntament de Requena posaran en marxa, per tercer any consecutiu el programa “Jove Oportunitat” (JOOP) en aquesta localitat. El programa pertany a l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i està finançat pel Fons Social Europeu.
JOOP és una intervenció sobre joves entre 16 i 21 anys que ni estudien ni treballen i s’emmarca en un programa operatiu que té per objectiu la millora de l’ocupabilitat. Aquest programa es materialitza en un “curs” en què el contingut primordial és l’Orientació Personal i Professional de el jove participant, per a la construcció d’un projecte global de vida. Per a la Orientació Personal s’utilitzen tècniques de coaching actitudinal, grupal i individual, inclusivament relacions amb el seu entorn (família, parella …). Pel que fa a l’Orientació Professional es realitza a l’alumnat una presentació pràctica de totes les famílies de la FP de grau mitjà. En els casos en què no es consideri viable aquesta opció, es prepararan les proves de competències clau per accedir a Certificats de Professionalitat.
El termini d’inscripció està obert fins a finals de febrer, i es pot fer a les adreces de correu juventud@requena.es i gabinetepsicopedagogico@requena.es, o també mitjançant els telèfons 662 68 16 22 i 667 93 27 83.El programa està previst que comenci al març amb sessions de dinàmiques grupals, activitats, entrevistes personals, sortides per conèixer nous sectors, xerrades amb professionals acreditats i convivències. JOOP és una experiència de canvi vital i després d’ella els joves participants en aquesta iniciativa seran capaços de prendre les regnes de la seva pròpia vida, com així demostra la bona acollida que han tingut les edicions anteriors d’aquesta proposta formativa i educativa.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*