Riba-roja concedeix ajudes a 30 empreses i autònoms afectats per la covid per un valor de 65.603 euros del Pla Resistir II

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Post també disponible en: Castellano

L’ajuntament publica les bases per a les ajudes del Pla Resistir III 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha concedit altres 30 ajudes econòmiques a empreses i autònoms de la localitat afectats per les conseqüències de la covid dins del programa públic Resistir II, finançat per l’ajuntament, la Generalitat i la Diputació de València. Aquest pla està dotat amb un total de 65.603 euros en total que es repartiran entre totes les empreses i autònoms beneficiaris al mateix temps que s’han publicat ja les bases del Pla Resistir III. 

El Pla Resistir és un programa de l’administració autonòmica encapçalada per Ximo Puig i dotat amb 160 milions d’euros en total per a tota la Comunitat Valenciana que es desenvolupa mitjançant les aportacions de la Generalitat amb un 62’5%, les diputacions provincials amb un altre 22’5% i, finalment, les administracions locals amb el restant 15% del total. El muntant total del pla aconsegueix en Riba-roja els 755.098 euros. 

El consistori ha publicat les ajudes a les 30 empreses i autònoms de la localitat del Pla Resistir II amb quantitats econòmiques que oscil·len entre els 2.000 euros i els 3.600 euros, en funció dels criteris i els barems realitzats per la comissió d’avaluació. Aquestes ajudes econòmiques tenen com a objectiu constituir un eix de reactivació de l’economia local després de l’època de la pandèmia. 

Cal recordar que aquesta segona convocatòria del programa Resistir II es completa amb la primera edició dotada amb altres 241.000 euros destinats als sectors de l’hostaleria, la restauració i les agències de viatge, principalment. A cadascun dels beneficiaris es va assignar un total de 2.000 euros, a més d’altres 200 per empleat o treballador que desenvolupara les seues funcions en les citades empreses. 

Amb l’abonament dels 65.603 euros corresponents al Pla Resistir II, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria porta pagats fins al moment un total de 432.734 euros, als quals cal afegir els 308.130 euros assignats al Pla Resistir III la convocatòria del qual s’ha iniciat ja. D’aquesta manera, les subvencions i ajudes de l’any 2021 ascendiran a un total de 743.265 euros en total sobre un total de 163 empreses beneficiades amb aquestes. 

Entre els programes d’enguany cal afegir els 50.000 euros corresponents al pla municipal “Ribactiva Emprén II” enfocat als comerços minoristes d’activitats emprenedors iniciats al llarg de l’exercici de 2021 i amb una quantia general fixada en 2.000 en total. Aquest pla es completa amb el Ribactiva Avant centrat en els comerços al detall de productes industrials no alimentosos i persones artesanes, amb ajudes de 2.000 euros per empresa. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes ajudes “han sigut molt important per als comerciants, els autònoms i les pimes de la nostra localitat que han travessat problemes a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica dels últims mesos, per això, l’ajuntament ha destinat el màxim de recursos econòmics i humans per a pal·liar aqueixes mancances”. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes ajudes “han sigut essencials per a la subsistència de moltes de les empreses, autònoms i emprenedors de la nostra localitat afectats per la pandèmia que es va iniciar l’any passat 2020 i, per això, continuarem en la mateixa línia de fer costat a tot el teixit econòmic i empresarial amb el Pla Resistir III”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*