Riba-roja de Túria anuncia que l’escoleta municipal serà gratuïta de 0 a 2 anys a partir del pròxim curs escolar 2019

La medida del gobierno local beneficiará a los más de 140 usuarios.
La medida del gobierno local beneficiará a los más de 140 usuarios.

Post també disponible en: Castellano

La medida del gobierno local beneficiará a los más de 140 usuarios.
La medida del gobierno local beneficiará a los más de 140 usuarios.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria oferirà l’escoleta municipal de forma gratuïta als usuaris a partir de l’any que 2019-2020 per a les franges d’edat entre els 0 i els 2 anys, de manera que les famílies no hauran de pagar quantitat econòmica per la seva assistència. Aquest anunci completa la gratuïtat que des d’aquest curs gaudeixen els nens i nenes d’entre 2 i 3 anys.

La mesura del govern local beneficiarà àmpliament als més de 140 usuaris que actualment acudeixen diàriament a l’escoleta municipal que formen part de les 23 unitats escolars, a raó de cinc d’entre els 0 i 1 any, altres nou d’1 a 2 anys i altres tantes nou de 2 a 3 anys, amb un total de set alumnes per cada grup. Les ràtios dels grups escolars a l’escoleta públic són inferiors a les fixades per la Conselleria d’Educació amb l’objectiu de garantir una educació de qualitat.

Les famílies dels escolars d’entre 0 i 2 anys han de pagar actualment un total de 50 euros per cada alumne en aquesta franja d’edat, amb la qual es finança prop del 20% del cost total de cada plaça escolar, mentre que les arques municipals aporta la resta. D’aquesta manera, amb l’anunci del govern municipal les famílies no hauran d’aportar quantitat econòmica per cada usuari. De fet, cada plaça educativa en aquesta franja suposa al voltant de 200 euros per al propi ajuntament.

L’equip de govern de Riba-roja de Túria -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida ha assegurat que aquest anunci significa el compliment estricte d’una promesa feta per garantir una escolarització en plena igualtat per a totes les famílies de la localitat de forma gratuïta, sense privilegis i en plena igualtat d’oportunitats per a tots ells.

Aquesta gratuïtat s’afegeix a una altra que ha entrat en vigor des d’aquest curs escolar per als alumnes d’entre 2 i 3 anys d’edat, gràcies a les subvencions que la Conselleria d’Educació ha concedit a l’Ajuntament de Riba-roja materialitzada amb els 325.281 euros, de manera que els 148 escolars de l’actualitat tindran totes les despeses educatius pagats. A més, la Diputació de València ha concedit una altra subvenció de 38.000 euros a Riba-roja en el marc del pla de millora dels espais educatius municipals per a aquest mateix curs escolar.

Les escoletes municipals de Riba-roja són una referència fefaent a la comarca del Camp de Túria amb un total de 286 usuaris en l’actualitat -el més elevat de la comarca, segons les estadístiques-, seguit de la Pobla de Vallbona amb altres 153 alumnes o Nàquera amb altres 108 escolars. Per aquest motiu, la localitat ha rebut una de les quantitats més eleves en finançament autonòmic per a aquest curs.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquest anunci “és la prova evident que aquest govern té el ferm compromís d’oferir una gratuïtat integral de 0 a 3 anys, ja que es tracta de garantir una educació lliure , gratuïta i amb plena igualtat per a tots els ciutadans de la localitat, l’educació és un dels sectors més importants en una societat ja que al final es tracta d’invertir en els recursos humans del futur “.

Finalment, Raga ha destacat “les excel·lències de les escoletes municipals que es van crear fa més de 30 anys amb un govern socialista a Riba-roja i que van marcar una autèntica fita en la província de València ja que van ser les pioneres en instal·lacions educatives per als més petits “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*