Riba-roja de Túria autoritza una inversió de 18.315 euros per al desenvolupament d’un Portal de Transparència municipal

Post també disponible en: Castellano

El ple aposta pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de l’equip de govern del PSPV per a invertir fins a 18.315 euros en els treballs de desenvolupament, implantació i manteniment d’un Portal de la Transparència que la seua duraacón s’estableix en els pròxims quatre anys. La iniciativa ha comptat amb el vot favorable d’Esquerra Unida, Compromís, Ciutadans i Podemos Riba-roja Pot i l’abstenció del Partit Popular i de Vox. 

L’aprovació plenària autoritza i disposa la despesa dels referits 18.315 euros per a dur a terme les tasques del citat portal la inversió del qual s’amplia als 5 exercicis pressupostar-vos pròxims. D’aquesta manera, cada any es destinarà una partida econòmica fiada pel ple de Riba-roja de Túria per a posar en marxa el Portal amb plenes facultats d’eficàcia i eficiència. 

L’acord suposa que en aquest mateix exercici pressupostari es destinarà una quantitat fixada en 5.501’25 euros en el desenvolupament, implementació i manteniment del Portal de la Transparència, altres 3.392’09 euros que es destinaran tant l’any 2022 com en l’exercici de 2023 com en el de 2024 en matèria de manteniment i formació mentre que en el de l’any 2025 s’autoritza una inversió de 2.638’30 euros, també en manteniment i formació. 

El ple de Riba-roja de Túria fixa, com a sistema per a l’adjudicació d’aquest contracte, un procediment obert simplificat, amb millor qualitat-preu, un únic criteiro d’adjudicació, amb condició especial d’execució de caràcter social i mediambiental en contribuir a l’objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) sobre innovació i infraestructura per a augmentar de forma significativament l’accés a la tecnologia de la informació i les comunicacions. 
L’acord plenari ha confirmat la citada inversió econòmica en tractar-se d’un projecte que supera els quatre anys pressupostaris de finançament i, per tant, ha de ser aquest òrgan municipal l’encarregat de fixar el nombre d’anualitats de les quals constarà aquest projecte. La normativa legal vigent recull que es podran comprometre crèdits amb les limitacions determinades. 

La posada en marxa d’aquest Portal de la Transparència se circumscriu a un projecte més ampli i plural consistent en un augment dels canals i serveis que serveixen perquè els ciutadans de Riba-roja puguen accedir a les dades, xifres i aspectes relacionats amb els assumptes d’interés general i que, en virtut, del manament constitucional forma part del full de ruta de l’actual govern municipal. 

D’aquesta manera, la implantació de les mesures per a augmentar els estàndards de transparència i participació ha sigut un dels eixos fonamentals al llarg dels últims anys, com la Carta de Serveis, la informació a través de les xarxes socials i pàgina oficial de l’ajuntament, l’oficina d’atenció al licitador per a fomentar la participació de les pimes en els contractes de l’administració local o els pressupostos participatius són alguns dels exemples desenvolupats. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquest portal de la transparència “constitueix un dels instruments més importants que s’han implantat en aquesta localitat durant els últims anys per a donar compte del compromís d’aquest equip de govern per facilitar l’accés de la ciutadania a tots els assumptes d’interés general, un dels preceptes essencials en una societat democràtica i plural”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*