Riba-roja desmenteix que l’ajuntament subvencione la compra de bicicletes al comerç vinculat a un regidor

El gobierno ratifica su apuesta por las políticas de sostenibilidad ambiental.
El gobierno ratifica su apuesta por las políticas de sostenibilidad ambiental.

Post també disponible en: Castellano

El gobierno ratifica su apuesta por las políticas de sostenibilidad ambiental.
El govern ratifica la seva aposta per les polítiques de sostenibilitat ambiental.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida ha desmentit rotundament les acusacions del Partit Popular sobre el presumpte favoritisme del consistori a un comerç de bicicletes vinculat al regidor de Promoció Econòmica, Rafael Folgado, en relació a la nova línia de subvencions municipals per a la compra de bicicletes.

L’executiu local subratlla que les bases per a la concessió dels ajuts per a la compra de bicicletes, bicicletes elèctriques i kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques han estat desenvolupades pels tècnics municipals del departament de Medi Ambient inclosos en el programa Eco-Riba, dedicat a la revalorització del paisatge de Riba-roja de Túria per connectar les infraestructures verdes a través de les estratègies basades en l’eficiència i en l’educació.

El govern de Riba-roja ha assegurat que les ajudes han estat aprovades per la Junta de Govern municipal a proposta del departament de Medi Ambient i els tècnics municipals “forma part de les polítiques de sostenibilitat ambiental que aquest govern està desenvolupant al llarg d’aquesta legislatura, tant per part de l’ajuntament com per la resta de la societat civil “.

L’objectiu de les subvencions a les bicicletes passa per reduir les emissions de CO2, una millora de la salut de la població mitjançant l’estimulació de l’exercici actiu i continuat i, finalment, una millora notable en el trànsit viari i la mobilitat individual. Els requisits per optar a la concessió les persones amb domicili a la localitat que hagin comprat una bicicleta entre l’1 de desembre passat i el proper 30 de gener.

Entre els criteris dissenyats per a la concessió cal destacar la prioritat entre els objectes subvencionats com la compra del kit elèctric, les bicicletes elèctriques, les convencionals, l’adquisició en petits comerços de la localitat, els comerços adherits a les associacions de Riba-roja, per el nombre d’integrants de la unitat familiar o per a usuaris amb discapacitat igual o superior al 33%. Les bicicletes es poden adquirir a qualsevol botiga no només del municipi sinó de qualsevol altre.

El regidor Rafael Folgado ha denunciat “una campanya barroera i mesquina del Partit Popular per intentar obtenir rèdits electorals utilitzant per a això les calúmnies i el desprestigi de l’equip govern i, a més, no aporta cap argument ni dada, la seva escassa capacitat per aportar projectes i propostes en aquesta legislatura per millorar el nostre municipi els porta a mentir descaradament “.

Folgado ha recordat que des de l’any 2017 “vaig deixar de formar part de l’esmentat negoci familiar, a més des que vaig prendre possessió de l’acta al juny de 2015 vaig donar ordres taxatives a tots els departaments municipals perquè no es comprés cap article o producte a aquesta botiga, tal com es pot ratificar per part de la intervenció municipal “.

“Les crítiques del Partit Popular són exactament el dibuix sobre la realitat que es va viure al llarg dels 20 anys de mandat al capdavant de l’ajuntament, entre els anys 1995 i 2015, en els quals era pràctica habitual comprar amb diners públics a les botigues , els comerços i els negocis vinculats amb familiars dels propis regidors de l’ajuntament “, ha afegit Folgado.

L’equip de govern ha enumerat algunes dels projectes de sostenibilitat ambiental executats en aquesta legislatura com les subvencions per a la rehabilitació de façanes, la compra de vehicles elèctrics i híbrids per als departaments de la policia o als bonificació del transport públic, entre altres.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*