Riba-roja exonera a bars i restaurants del pagament de la taxa per la instal·lació de terrasses en 2021 i amplia la proposta als llocs del mercat i venda ambulant

Post també disponible en: Castellano

El Pla Resistir distribuirà, a més, 615.000 euros en els pròxims dies

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics una modificació de les actuals ordenances fiscals que permetrà exonerar als bars i restaurants del pagament de la taxa corresponent per l’ocupació de la via pública per a la instal·lació de les terrasses dels seus establiments durant l’any 2021. 

L’Ajuntament de Riba-roja distribuirà, en els pròxims dies, les ajudes del Pla Resistir, dotat amb 615.000 euros i que beneficiarà a sectors perjudicats pel Covid, com el sector de l’hostaleria, la restauració i les agències de viatges afectades pel tancament decretat per la Generalitat arran de l’augment de contagis experimentat en la Comunitat Valenciana. 

La proposta plenària s’amplia, també, a la taxa que paguen els llocs del mercat ambulant per l’ús de la via pública per a desenvolupar la seua activitat i, per últim, l’exoneració de la taxa que abonen els llocs fixos del mercat municipal. En total, aquestes mesures beneficiaran a 107 autònoms: 40 bars i restaurants, altres 58 del mercat ambulant i 9 del mercat municipal. 

L’acord plenari cerca un rescabalament econòmic per als comerços i establiments de la localitat afectats, directament, per les conseqüències derivades del coronavirus. Per això, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha modificat l’ordenament jurídic local per a permetre que no abonen les taxes corresponents a aquest any 2021 en concepte d’instal·lació de taules i cadires en la via pública. 

Aquesta iniciativa municipal, confirmada per unanimitat política, s’amplia també als llocs del mercat ambulant que desenvolupen la seua activitat, amb normalitat, en la via pública i amb la periodicitat fixada pel consistori, a més dels llocs del propi mercat municipal de Riba-roja de Túria que duen a terme la seua labor en aquest edifici de propietat pública. L’aprovació plenària és condició indispensable per a l’exoneració de les citades taxes municipals. 

Aquesta exoneració suposa un estalvi per als establiments beneficiaris de fins a 50.000 euros en termes globals per a tots ells i, per tant, suposa també per a les arques municipals un descens dels ingressos econòmics ordinaris de la mateixa quantitat. D’aquesta manera, es tracta d’unes ajudes indirectes per a tots ells al llarg del present any 2021. 

Aquesta proposta s’afig a altres preses a Riba-roja de Túria al llarg del passat exercici 2020 en el qual es va aprovar una ampliació de les terrasses dels bars i establiments de la restauració amb l’objectiu de complir amb la normativa sanitària efluent del decret de l’Estat d’Alarma que va entrar en vigor amb l’inici de la pandèmia al març de l’any anterior. 

Cal recordar que l’ajuntament va aprovar l’any passat una ampliació de les terrasses i va posar en marxa una partida pressupostària de 670.000 euros per a atendre les necessitats dels autònoms, els comerços, els professionals i les microempreses perjudicats pel tancament arran del Covid-19. Entre ells, es troben els propietaris dels establiments de restauració i cafeteria. 

Les ajudes econòmiques van aconseguir els 2.000 euros en total en aquells casos en els quals les activitats que s’exerceixen en un local comercial s’ha vist afectades pel tancament. Entre els incentius a tindre en compte per part dels beneficiaris d’aquesta mena de subvencions cal destacar les despeses corrents de lloguer, factures dels proveïdors, els subministraments bàsics o els consumibles, entre altres. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta decisió “adquireix una importància evident com a ajudes a tots els establiments i teixit econòmic que està patint actualment els efectes adversos de la pandèmia, i per això des de l’ajuntament contribuïm en la mesura de les nostres possibilitats per a mitigar i lluitar contra aquesta situació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*