Riba-roja s’aprova 3’9 milions d’euros en inversions destinades a millorar el casc urbà, urbanitzacions i a noves dotacions esportives i socials

Post també disponible en: Castellano

S’executaran amb fons propis, venda de parcel·les i subvencions

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria invertirà un total de 3’9 milions d’euros en les inversions públiques que s’executaran al llarg de l’any que 2021, és a dir, un augment de l’52’45% més que les previstes en el present exercici xifrades en 2,5 milions d’euros. Les inversions públiques serviran per a les millores en la modernització del nucli urbà i de les diverses urbanitzacions de terme municipal.

Les inversions públiques de l’consistori seran possibles gràcies als recursos propis, la venda de les diverses parcel·les municipals ia les subvencions públiques que es rebran de les diverses institucions dependents de la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i l’Estat, entre d’altres, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), l’Institut de Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDEA) o l’Agència Valenciana de Turisme.

Les partides que conformen el total de les inversions municipals de Riba-roja de Túria, 1 12’34% sobre el global de l’pressupost fixat en 32 milions d’euros, es nodriran a través de les transferències de capital que ascendeixen a 1’3 milions , la venda de parcel·les que suposaran un 1’5 milions d’euros i, finalment, les aportacions del ‘propi consistori que s’han pressupostat en 1 milió d’euros fins a arribar als 3’9 milions d’euros previstos en els comptes públics.

L’equip de govern ha disposat determinats projectes que s’executaran al llarg de l’any que en diverses àrees de la gestió municipal com el departament d’Esports, Seguretat Ciutadana, Patrimoni, Indústria, Urbanisme o Parc i Jardins, entre d’altres, a més de Cultura o educació. En uns casos es tracta de s’executaran projectes de nova construcció necessaris en determinades àrees de terme municipal i, en altres, es duran a terme millores en els ja existents.

El projecte amb un major volum d’inversió es realitzarà amb els 800.000 euros de el nou Triquet Municipal de Riba-roja de Túria els usuaris i esportistes agrairan per disposar d’unes instal·lacions d’acord a el nivell de la competició que es requereix per a les partides de pilota, una de les modalitats que congrega major volum d’espectadors i aficionats. En aquest cas, la inversió es podrà realitzar gràcies a la venda de les parcel·les públiques -el destí legalment només es pot realitzar en inversions municipals- i altres 100.000 euros amb una subvenció pública.

Les actuacions en els diversos polígons industrials de Riba-roja de Túria, que congreguen més de 1.000 empreses i firmes, seran possibles a les diverses subvencions per un valor total de 700.000 euros de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Generalitat Valenciana, que s’uniran a les d’exercicis precedents en la localitat.

A aquestes inversions s’uniran altres com la compra dels terrenys de la nova Ciutat Esportiva de Riba-roja de Túria amb una dotació de 300.000 euros possible gràcies a la venda de parcel·les municipals o l’adquisició dels futurs terrenys per al nou centre de la policia i bombers amb una altra inversió de 400.000 euros gràcies a l’alienació de béns al llarg de l’any 2021.

El valor dels 3 ‘9 milions d’euros es completa amb altres projectes com les inversions en millora de la il·luminació i reducció de les mateixes amb altres 350.000 euros amb les subvencions públiques, els 50.000 euros en reposicions diverses en l’edifici de la Casa de cultura, els 150.000 euros en reposició de l’àrea de Patrimoni, gràcies a les transferències de la Generalitat, o els 200.000 euros de l’edifici existent al costat de l’jaciment visigot de València la Vella.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes actuacions “són molt importants per al futur de la nostra localitat i són possibles per la capacitat econòmica que demostra aquest ajuntament any rere any, gràcies a aquestes inversions es milloraran notablement alguns projectes molt necessaris en Esports, Seguretat Ciutadana, Indústria o Patrimoni, entre d’altres “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*