Sanitat activa l’alerta sanitària per alt calor a La Foia de Bunyol-Xiva, La Serranía i Requena-Utiel

L'estiu comporta la pujada de les temperatures.
L'estiu comporta la pujada de les temperatures.

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions de el Centre d’Estudis Ambientals de la Mediterrània CEAM, ha activat l’alerta sanitària per calor alt (nivell taronja) en onze comarques de la Comunitat Valenciana.

En concret, s’activa l’alerta sanitària per nivell taronja per aquest dilluns a les zones termoclimatológicas 1, 8, 15 i 23, que comprenen més de 60 municipis que poden arribar a valors alts de temperatura.

Les comarques que es veuen afectades per l’augment de temperatures són: l’Alcalatén, els Ports, l’Alt Maestrat, el Baix Maestrat, l’Alt Palància, la Plana d’Utiel-Requena, la Foia de Bunyol, La Serranía, l ‘ Alcoià, la Vall d’Albaida i el Comtat.

La zona termoclimática 1 comprèn les poblacions de Vistabella de l’Maestrat, Morella, Castellfort, Vilafranca del Cid, Ares de Maestrat, Benafigos, Benassal, Castell de Cabres, Xodos, Cinctorres, Culla, Forcall, Herbers, La Mata de Morella, la Pobla de Benifassà, Olocau de Rei, Palanques, Portell de Morella, Todolella, Vallibona, Villores i Zorita el Maestrat.

La zona termoclimática 8 comprèn les poblacions de Caudiel, Viver, Pina, Barraques, Begís, Benafer, El Toro, Figueres, Pavies, Sacanyet, Teresa, Toràs.

La zona termoclimática 15 comprèn les poblacions de Sinarcas, Utiel, Requena, Camporrobles, Set Aigües, Benagéber, Caudete de les Fonts, Fuenterrobles, Venda de l’Moro, Villargordo de l’Cabriel.

La zona termoclimática 23 comprèn les poblacions d’Alcoi, Bocairent, Agres, Alcocer de Planes, Alfafara, Almudaina, Banyeres de Mariola, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, Gorga, l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa, Millena , Muro d’Alcoi, Planes.

Els municipis compresos en cada zona es troben detallats a l’enllaç següent: consultar aquí

Cal tenir en compte que una mateixa comarca pot abastar diferents zones termoclimáticas establertes per la CEAM.

D’altra banda, la previsió per demà és que aconsegueixin el nivell taronja les zones termoclimáticas 1, 7, 8, 10, 11, 15, 16, 19 i 23.

Recomanacions sanitària davant la calor alt

Davant l’augment de temperatures, la Conselleria de Sanitat disposa de el Programa de Prevenció i Atenció dels Problemes de Salut derivats de les Temperatures Extremes, mitjançant el qual s’activa un protocol per advertir a la població sobre els riscos per a la salut associats amb la calor alt o extrem.

Principalment, les recomanacions estan dirigides als grups vulnerables, com són la gent gran, persones amb malalties cròniques, els que treballen exposats a altes temperatures, així com nens i nenes.

En aquest sentit, davant les altes temperatures, des de Sanitat es recomana evitar sortir al carrer en les hores més caloroses del dia. Així mateix, és convenient utilitzar roba ampla, lleugera i de colors clars i protegir el cap amb una gorra o barret.

Les recomanacions a la llar són tancar persianes i baixar tendals en façanes exposades a el sol per evitar un excés de calor, així com situar-se en zones de la casa més fresques.

És recomanable beure aigua amb freqüència, encara que no es tingui set; evitar l’excés d’alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars abundants i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*