Sanitat confirma 185 nous casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

Dels 185 nous casos positius, 14 es troben a la província de Castelló, 68 a la de València i 103 a la província d’Alacant. De tots ells, 95 són homes, 90 són dones i entre ells hi ha 3 menors de 14 anys.

Per províncies el nombre total de casos positius és de 54 a la província de Castelló (19 hospitalitzats i 2 a la UCI), 293 a la província d’Alacant (105 hospitalitzats i 17 a la UCI), i 377 a la província de València ( 128 hospitalitzats i 21 a l’UCI). A més, hi ha 2 casos no assignats encara perquè s’estan comprovant les seves dades.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagin produït fins al moment un total de 22 morts a la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 10 a la de València i 11 a la d’Alacant. A el mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores d’aquest dimarts, s’han donat un total de 16 altes: 1 a la província de Castelló, 5 a la d’Alacant i 10 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 4.564. A més, al número 900 s’han atès, des que es va posar en marxa, gairebé 22.300 trucada i l’autotest inclòs a la pàgina web de la Conselleria de Sanitat ha rebut més d’un 1.650.000 visites.

Noves mesures per a les residències de gent gran

La consellera de Sanitat ha actualitzat també la situació dels brots de coronavirus que s’han produït en dues residències de majors a la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha recordat que “aquestes situacions són especialment preocupants, tant a la Comunitat Valenciana com en el conjunt d’Espanya”, de manera que “davant aquests brots hem d’extremar les precaucions i centrar tots els nostres esforços en contenir el virus, ja que ens trobem davant de persones amb major vulnerabilitat i són espais de convivència i de contacte entre ells “.

Per aquesta raó, aquest dimecres sortirà una resolució per facultar la Conselleria de Sanitat a posar sota el seu control i protecció a aquelles residències, públiques o privades, en les que hi hagi un brot de coronavirus. D’aquesta manera, el personal sanitari dependent de la Conselleria podrà prendre totes les mesures que consideri necessàries dins de la residència per al control i el tractament de la pandèmia, i tindrà plenes facultats en l’àmbit sanitari sobre el conjunt de el personal adscrit als centres.

Per això, davant el brot de coronavirus en una residència, la Conselleria de Sanitat designarà un responsable propi de el departament de salut, que disposarà dels recursos materials i humans que requereixi, per fer-se càrrec de l’activitat assistencial dels centres de gent gran.

A més, la Conselleria de Sanitat tindrà plena capacitat d’inspecció en tots els centres de residències de gent gran per avaluar la seva situació i determinar les mesures que consideri oportunes. Aquestes mesures estaran en vigor el temps que duri la pandèmia.

Els tres brots s’han produït en residències de majors de Torrent, Alcoi i Elx.

A la residència de Torrent hi ha a hores d’ara 47 casos positius, 5 d’ells ingressats en un hospital, i 16 residents pendents de el resultat de les proves.

A la residència d’Alcoi, estan aïllats amb símptomes en aquests moments un total de 58 persones, controlats per 8 reforços de la Unitat d’Hospitalització a Domicili. A més, està pendent la contractació de 31 persones (1 metge, 12 infermeres i 18 TCAES) per reforçar el centre.

D’altra banda, a la residència de majors d’Elx hi ha en aquests moments aïllats i amb símptomes 3 usuaris. També 5 dels residents estan hospitalitzats, tres d’ells en planta i dos a l’UCI.

Barceló ha matisat que Salut Pública i la direcció de l’departament de Salut estan en contacte permanent amb la residència per a cobrir totes les necessitats.

Tota la informació actualitzada a: http://www.san.gva.es/coronavirus.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*