Turís viurà unes falles diferents este cap de setmana

Post també disponible en: Castellano

Les falles tornen a Turís, com ja és habitual, un poc després de la data oficial i, esta vegada, per a viure-les de manera molt diferent.

Pel que fa als monuments fallers, cada comissió ha decidit el monument que planta amb la subvenció de 1.500 euros que ha atorgat l’Ajuntament de Turís.

Les celebracions es van a reduir bàsicament al cap de setmana, ja que la plantà es produirà divendres 17 de setembre a la vesprada. A partir d’eixe moment cada comissió desenvoluparà els seus actes amb les mesures de prevenció contra la COVID-19 establides tant per als sopars, passacarrers i l’ofrena, que enguany no comptarà amb falles ni juntes locals convidades i que es desenvoluparà a través d’un recorregut sense públic.

Dissabte a les 00.15 h l’ajuntament dispararà un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Turís i diumenge a les 13.00 h se celebrarà la missa en honor a Sant Josep amb aforament controlat. Per la vesprada i nit, i en un horari més aviat del que és habitual, es procedirà a la cremà dels monuments.

L’alcalde, Eugenio Fortaña, ha explicat que “tant a nivell municipal com des del col·lectiu faller s’anima a viure unes falles atípiques i d’àmbit més familiar”. 

“Si tenim menys afluència de públic i el veïnat continua complint, com fins ara, les normes de prevenció i les recomanacions, com són l’ús de la mascareta a l’aire lliure i evitar les aglomeracions, viurem unes falles segures i històriques”, assegura Fortaña.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*