Urgències i Atenció Primària, puntuats amb un ‘notable alt’ pels pacients de l’Àrea de salut de Manises 

Post també disponible en: Castellano

Aquesta nota mitjana de 8,45 atorgada pels usuaris és una puntuació més alta que la del primer trimestre de l’any passat i recupera nivells de satisfacció similars als que s’obtenien abans de la pandèmia

La Generalitat confirma aquesta qualificació amb l’enquesta de satisfacció de pacients 2022 realitzada per la Conselleria de Sanitat, que atorga un 8,32 a Urgències i un 8,27 a Atenció Primària, per damunt de la mitjana de la Comunitat

El servei d’Urgències ha rebut un 33% menys de queixes i ha augmentat un 64% el nombre d’agraïments. En Atenció Primària també han baixat un 38% el nombre de queixes rebudes respecte al mateix període de 2022

Els centres de salut de Xiva, Bunyol, Mislata i Aldaia són els que compten amb major nombre d’agraïments per part dels pacients 

L’Hospital de Manises ha posat en marxa una nova eina per al mesurament de la qualitat percebuda dels pacients que són atesos en el departament de salut. Es tracta d’una breu enquesta de satisfacció que es remet via SMS al pacient després de 24 hores de l’atenció rebuda, i que en l’últim any ha recaptat l’opinió de quasi 17.000 pacients de l’àrea de salut. 

A través d’aquest sistema de mesurament de la qualitat del servei, el Departament de Salut de Manises ha obtingut resultats molt positius durant el primer trimestre de 2023. Així, el centre hospitalari ha aconseguit una de les millors puntuacions de tots els seus anys d’activitat amb una nota mitjana global de 8,45 punts sobre 10 de valoració dels seus pacients. Amb aquesta qualificació, Manises torna a nivells de satisfacció tan elevats com els que s’obtenien abans de la pandèmia.

Aquestes dades es veuen reafirmats per l’enquesta de satisfacció de pacients 2022 de la Comunitat Valenciana realitzada per la Conselleria de Sanitat, en la qual la Generalitat recull les notes que atorguen els pacients als diferents departaments de salut. 

En el servei d’Urgències de l’Hospital de Manises, la nota que atorga aquesta enquesta autonòmica és d’un 8,32 enfront del 8 que tenen de mitjana la resta de centres hospitalaris. I en Atenció primària d’adults la nota per al departament de salut de Manises és de 8,27 mentre que la de la Comunitat Valenciana és de 8,03. 

Els professionals, el millor valorat

Un altre dels aspectes més valorats del servei d’Urgències i d’Atenció Primària ha sigut l’atenció rebuda pel professional mèdic. De manera general, la qual cosa millor puntuen els pacients és l’atenció rebuda pel personal d’infermeria i pel personal mèdic, seguit del temps d’espera fins a triatge i el procés d’admissió. Els pacients atorguen al personal d’infermeria un 8,7 i al personal mèdic, un 8,6, les notes més altes.

Aquestes puntuacions corresponen amb la percepció del pacient respecte a qüestions relacionades amb el tracte rebut, l’experiència del professional o el temps dedicat al pacient.

Aquesta satisfacció es tradueix en una alta probabilitat que els pacients recomanen l’Hospital a amics, familiars o companys. Per contra, l’aspecte pitjor valorat és el temps d’espera fins a l’atenció mèdica, si bé aquesta nota es manté per damunt de 7,5.

Això reflecteix l’alt grau de satisfacció dels pacients que han passat per Urgències de l’Hospital o per l’Atenció Primària del Departament quant a l’atenció, tant sanitària com humana, que han rebut durant la seua estada. “Aquests resultats responen a l’esforç que, hui dia, continuen realitzant els nostres professionals per a oferir la millor atenció sanitària, cuidant de la salut de les persones que depenen de l’àrea de salut”, explica el Dr. Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises 

Satisfacció en el Servei d’Urgències

En concret, en el primer trimestre de 2023, en el servei d’Urgències ha disminuït un 33% el nombre de queixes rebudes respecte al mateix període de 2022, reducció molt considerable si es té en compte a més l’augment d’un 17% de l’activitat en 2023. 

Urgències també ha millorat la seua taxa de queixes evitables respecte al primer trimestre de 2022, amb un resultat de 0,8 el que implica que menys d’un pacient de cada 1.000 atesos es queixa actualment. En el 2022, aquesta taxa era de més del doble.

A més, durant el primer trimestre d’any s’ha produït un increment d’un 64% en els agraïments respecte al mateix període del 2022.

Atenció Primària: millor valoració en els centres de salut

En el primer trimestre de 2023, l’àrea d’Atenció Primària del Departament de Salut de Manises ha disminuït un 38% el nombre de queixes rebudes respecte al mateix període de 2022, sent també l’àrea que menor taxa de queixes reflecteix, amb una queixa per cada 3.200 atencions.

A nivell de centres de salut, 8 dels 10 centres de salut pertanyents al departament presenten una menor taxa de queixes que l’any passat. Quant als agraïments dels usuaris, són els centres de salut de Xiva, Bunyol, Mislata i Aldaia els que compten amb major nivell de gratitud cap als professionals i l’atenció rebuda. A més, 9 dels 10 centres presenten millors taxes que en 2019, cosa que significa que el nombre de persones que es mostren satisfetes per l’atenció rebuda i presenten un agraïment és major ara que en la prepandèmia.

El doctor Ricardo Trujillo ha ressaltat “el llegat de l’Hospital amb la consolidació i maduresa del centre hospitalari, que s’ha convertit en un referent per als veïns del Departament per la qualitat assistencial i la promoció de la salut que s’ha realitzat en aquests anys. Un centre compromés amb la seua comunitat gràcies a l’esforç i la implicació dels professionals que treballen cada dia per a oferir una atenció personalitzada, humana i de qualitat centrada en el pacient i aportant el seu granet d’arena perquè la sanitat valenciana siga més eficaç i eficient”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*