Utiel s’acomiada de Fitur generant expectatives entre el sector turístic

Post també disponible en: Castellano

Diumenge passat tancava les portes la 40a edició de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR) en què de nou Utiel ha volgut estar present destacant les singularitats que el converteixen en una destinació d’interior únic.

Precisament una de les seves joies patrimonials, els cellers subterrànies, han captat l’atenció d’agències, operadors turístics i premsa especialitzada per les possibilitats turístiques que aquesta ciutat amagada al subsòl pot projectar a un ampli grup de visitants interessats en la història i tradicions de l’ancestral patrimoni vitivinícola de la regió.

Durant 5 dies, Utiel ha estat acostant, tant a sector professional com a públic en general, l’ampli i divers patrimoni històric, cultural, gastronòmic i natural a través del co-expositor de l’municipi en el Patronat Provincial de Turisme de València.

En la programació d’activitats de València Turisme, Utiel ha destacat amb la participació de l’Associació Històric-Cultural Herois de l’Tollo. La desfilada itinerant de tropes pels diferents pavellons de la fira va captar l’atenció dels milers de turistes que van poder reviure part de la història d’Utiel amb la recreació de l’èpica Batalla de l’Tollo o Acció d’Utiel.

També va despertar especial interès la nostra gastronomia gràcies a les delicioses elaboracions que van portar fins a Madrid les xefs de la cuina utielana. L’Associació de Dones d’Utiel, les Associacions de Mestresses de Casa Tyrius d’Utiel, dels Corrals i Les Coves i la Confraria de Sant Isidre Llaurador van conquistar els paladars més exigents que es van donar cita en l’espai showcooking amb receptes tradicionals com ajoarriero, tajadillas , molles dolces, turroncillo, galetes fregides o ametllat. Plats tradicionals que, com no podia ser d’altra manera, van comptar amb el maridatge dels millors vins d’Utiel representats amb Cellers Utielanas i Cellers Covilor de la DOP Utiel-Requena.

Aquest any FITUR tancava les seves portes amb un 5% més de professionals registrats nou rècord de visites arribant a un total de 255.000 visitants. Sens dubte, el major escapar turístic a nivell mundial a què Utiel ha sabut treure partit mostrant totes les seves singularitats i promocionant la seva revista turística “Utiel Turisme 2020”.

L’Ajuntament d’Utiel agraeix la participació i col·laboració de totes les associacions i entitats que han posat el seu granet de sorra per seguir potenciant i difonent tota l’oferta turística del municipi tant a nivell nacional com internacional.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*