Utiel s’adherix al Pla Resistir dotat amb 283.699 EUR en el municipi

Post també disponible en: Castellano

A estes ajudes parèntesi sufragades al 15% pel consistori se sumarà la iniciativa de targetes-compra en comerç local, aconseguint en total una injecció de més de 350.000 EUR en el municipi.

Ahir l’Ajuntament d’Utiel aprovava per via d’urgència en sessió plenària la participació del municipi en el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, el que suposa l’acceptació d’una quantia de 283.699 € que serà sufragada a l’15% pel consistori.

Així, l’Ajuntament d’Utiel aportarà un total de 42.554,85 ​​€ dins d’aquests ajuts parèntesi dirigides als sectors més afectats per la pandèmia com hoteleria i restauració, turisme, oci, comerç a l’detall en parades de venda i mercats ambulants i activitats artístiques , culturals i esportives.

Dimarts passat el DOGV publicava el Decret Llei 1/202 de l’Consell pel qual s’aprovava aquest Pla Resistir dotat amb 160 milions d’euros per a tota la Comunitat Valenciana i que comptarà amb l’aportació de el 62,5% de la Generalitat, de l’22 , 5% de les Diputacions Provincials i de l’15% restant dels ajuntaments.

L’objectiu d’aquest pla és l’adopció de mesures de suport que pal·liïn el deteriorament de el teixit productiu com a conseqüència de la impossibilitat o limitació de l’activitat d’alguns sectors i està dirigit directament a autònoms i a microempreses amb un màxim de 10 persones treballadores.

L’import assignat pel Pla Resistir per a cada municipi s’ha distribuït, atenent als següents criteris:

  • Una quantitat fixa de 2.000 € per cada persona treballadora autònoma o microempresa amb un màxim de 10 persones treballadores en els sectors destinataris de l’ajuda.
  • Una quantitat fixa de 200 € per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a 31 de desembre de 2020 de les esmentades microempreses i persones treballadores autònomes en els sectors destinataris de l’ajut, fins a un màxim de 10.000 €.

La Generalitat Valenciana ha distribuït les quanties a cada municipi, a Utiel 283.699 €, en funció del nombre d’autònoms i empreses dels sectors afectats i de el nombre d’afiliacions a la seguretat social.

Cal remarcar que, a diferència de convocatòries anteriors, aquestes aportacions seran compatibles amb altres ajudes, subvencions, ingressos o recursos procedents d’altres administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d’organismes internacionals, i concedits per a la mateixa finalitat.

Més de 350.000 € en ajudes a sectors productius d’Utiel

Als ajuts parèntesi de el Pla Resistir es sumarà el pla d’estímul de l’consum local que posa en marxa l’ajuntament d’Utiel mitjançant l’activació de targetes-compra valorades en 50 € que el consumidor podrà adquirir per només 30 € ja que els 20 € restants seran aportats pel consistori.

Aquests vals de compra es podran bescanviar en qualsevol establiment del municipi adherit a aquesta campanya excloent a grans superfícies i locals de joc.

L’objectiu d’aquesta mesura és incentivar el consum de proximitat estimulant la compra en els establiments locals que necessiten suport per pal·liar els mesos de baixada d’ingressos que estan patint com a conseqüència de les restriccions adoptades per la pandèmia.

Entre totes dues línies, els ajuts parèntesi i les targetes de compra locals, Utiel comptarà amb una injecció de més de 350.000 € destinats a donar suport a tots els sectors més afectats per la crisi Covid.

En properes setmanes es publicaran les bases i convocatòries de cadascuna d’aquestes línies d’ajudes dirigides a pal·liar l’impacte de la pandèmia a autònoms, empreses i ciutadania en general.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*