Xest celebra el 9 d’octubre en el marc de les Festes de la Verema

Post també disponible en: Castellano

Cheste va celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana amb activitats infantils, danses valencianes i un espectacle de focs artificials a càrrec de la Diputació de València. Aquestes activitats, a més, s’insereixen dins del programa de la XLVIII Festa de la Verema.

Activitats infantils i danses valencianes

 Dissabte passat, 9 d’octubre, en la plaça Doctor Cajal es van realitzar jocs tradicionals i tallers per a xiquets i xiquetes. Des de les 12.00 nombroses famílies es van anar acostant per a gaudir d’un matí en la qual no va faltar la música típica valenciana de dolçaina i tabalet, amb l’actuació de gegants i capgrossos que van animar a ballar als xiquets i xiquetes.

Festival Pirotècnic Torna La Llum

La jornada va finalitzar amb un espectacle de focs artificials en el qual es van disparar 200 quilos de pólvora des del polígon Pi Blay. Aquesta activitat, finançada per la Diputació de València, es va dur a terme a Cheste i altres 14 municipis seleccionats dins de la segona edició del Festival Pirotècnic Torna La Llum, organitzat amb l’objectiu de reforçar un sector pirotècnic minvat per la pandèmia del coronavirus.

Partida de pilota valenciana

El diumenge, 10 d’octubre, van continuar les activitats festives amb la celebració d’una partida de pilota valenciana que va enfrontar a la parella formada per Jorge Bueno i Pere Roc contra la composta per Lluís de la Vega i Adrián de Quart. 

Van predominar els punts llargs i molt renyits que van arrancar els aplaudiments del públic en diverses ocasions i que van deixar patent la gran capacitat esportiva dels pilotaris. El marcador es va mantindre pràcticament igualat durant tota la partida, amb un empat de cara al final, per a acabar amb un 41-40 a favor de Lluís de la Vega i Adrián de Quart.

Concert a l’aire lliure

Per a tancar el cap de setmana, va tindre lloc un concert en la plaça León, a càrrec d’un quartet liderat per la cantant Mercedes Sayas.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*