Xest es manifesta en contra de la violència cap a les dones

Post també disponible en: Castellano

Aquest matí la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Xest ha iniciat una acció de sensibilització i conscienciació social amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Amb aquesta acció, mitjançant missatges instal·lats en diferents en edificis públics i mobiliari urbà, es pretén visibilitzar la problemàtica social existent i conscienciar a la població sobre la necessitat d’aconseguir una societat lliure de violència de gènere. A més, la plaça Doctor Cajal alberga hui una instal·lació en memòria de les víctimes d’aquest any 2022.

Lectura de manifest

Com cada 25 de novembre, desenes de veïns i veïnes de Xest s’han congregat en la plaça Doctor Cajal per a donar suport a la lectura del Manifest Contra la Violència cap a les Dones, que ha llegit el regidor d’Igualtat, Raúl Mota, en nom de l’Ajuntament. Tot seguit s’ha dedicat un minut de silenci a les víctimes.

“Cal redoblar els esforços perquè enfrontar la violència contra les dones passe a ser una prioritat en les mesures de recuperació i resposta a aquesta pandèmia i a la crisi inflacionista que vivim. La violència contra dones i xiquetes és una de les violacions dels Drets Humans més esteses, persistents i devastadores del món actual sobre la qual a penes s’informa, a causa de la impunitat de la qual gaudeixen els perpetradors, i al silenci, l’estigmatització i la vergonya que pateixen les víctimes”, manifestava el regidor. “Un any més, des d’aquest Ajuntament ens unim a aquesta commemoració contra la violència de gènere, mostrant la nostra solidaritat amb totes les víctimes. Compartim el seu dolor i combatem la seua causa i la de les seues famílies”.

25N · Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona

Fa 22 anys que l’Assemblea General de l’ONU va designar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, convidant a governs, organitzacions internacionals i a ONGs a prendre cartes en l’assumpte, i impulsant activitats que eleven la consciència pública referent a això. No obstant això, els casos continuen succeint-se i en aquest 2022, Espanya suma 38 víctimes de violència de gènere i 20 menors en situació d’orfandat a causa d’aquests crims. “La Violència Masclista és la pandèmia en l’ombra que creix enmig de la crisi sanitària, econòmica i social i necessitem un esforç col·lectiu general per a detindre-la”, ha declarat Mota.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*