Xest ja té un pla d’evacuació d’emergència

Una imagen de la localidad de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Tal com han informat des de la regidoria de Seguretat, en l’edició 2019 del Gran Premi de Motociclisme l’Ajuntament ha comptat per primera vegada amb un pla d’evacuació de la població davant una possible emergència.

En aquest tipus de plans s’estableixen les vies principals de sortida i protocols com ara l’ordre d’evacuació, la divisió de la població i els punts de trobada en funció de la ubicació de les principals vies de sortida.

“Hem realitzat el pla d’evacuació de Xest davant la celebració del Gran Premi, però es tracta d’un estudi que ens serveix per actuar de manera ràpida i eficient davant de qualsevol situació d’emergència en què es faci necessari un desallotjament massiu de la població, ja que en ell s’estableixen quines són les vies que s’han d’utilitzar “, explica la regidora de Seguretat, Talia Roselló. “Vull agrair a la Guàrdia Civil i als el cap de la policia local de Xest l’elaboració d’aquest pla, així com la seva col·laboració i coordinació en el dispositiu que, afortunadament, no vam haver d’utilitzar”.

La regidora ha explicat que aquest pla és aplicable a la resta d’esdeveniments multitudinaris que se celebren a la localitat, encara que no afecta de cap manera al seu desenvolupament. “Quan s’ordena un desallotjament massiu és molt important que la població tingui confiança en els seus governants, ja que l’evacuació és una mesura per salvar la vida, en què el risc que s’experimentarà mai serà superior a què es vol evitar”, apunta Roselló. “Davant d’aquest tipus d’emergències sempre es procura que les propietats quedin salvaguardades, que siguin ateses les necessitats bàsiques, físiques i psicològiques de la població i es garanteixi la seva seguretat en els allotjaments provisionals”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*